Pazar günü şunu gördük ki şampiyonluk hepimizin düşündüğü gibi çok rahat şekilde gelmeyecek. Zira lidere karşı bütün takımlar kendi yarı alanında oyunu kabul edip, alan bırakmamak ve skoru yakaladıklarında da oyunu daha da yavaşlatmak için uğraş verecekler. Sizin sabrınızı zorlayacaklar. Vanspor takımı Pazar günü işte bunu yaptı. Hangi düzende oynadılar diye sorarsanız cevabı yok. 1 kez gelip golü attılar ve ardından da 10 kişi savunma yapıp topu uzaklaştırdılar.

Biz ne yaptık? İlk yarı inanılmaz tutuk oynadık. Buna rağmen girdiğimiz pozisyonlar var. Oyun hakimiyeti, topla oynama bizdeydi ama bir şeyler eksikti sanki. Tadımız yoktu ilk yarı. Gol de bizi kendimize tam anlamıyla getirmedi. Sanırım oyuncuları kendine getiren devre arasında Taşkın Hocanın sözleri oldu.

2.yarı tamamıyla rakip alana yıktık oyunu. Kanatlardan geldik, ortadan delmeye çalıştık, şut attık, orta yaptık, mücadele ettik, istedik? Kısacası gol atma adına her şeyi yaptık ama 87.dakikaya kadar gol atmaya muvaffak olamadık. 2.yarıda oynanan futbola her yönüyle evet. Ama ilk yarıdaki oyun için aynı şeyi söyleyemem.

Oktay için şu ana dek hep olumlu ifadeler kullandım ki bu takım için en önemli isimlerden biridir Oktay. Orta alanda hem hücuma yönelik hem de savunmaya yönelik katkısı açısından... Fakat bu maç için en kötü isim kim derseniz Oktay cevabını veririm. Orta alanımızın başta Oktay olmak üzere Oğuz, Samet ve Hicabi?nin bu maçta bizim beklentilerimizi tam anlamıyla karşılamadıklarını söyleyebilirim ama İnegölspor?a şimdiye kadar çok puan kazandırmış bu isimlere de güvenmeye devam edeceğimizi de ekleyelim. Bu takım bu oyuncularla 10 puan fark attı ve bu oyuncularla şampiyon olacak. Onun için kötü oynama hakları da var ve bunu kullandılar.

Bu hafta rakip Diyarbakır BB. Ben deplasmanda daha rahat oynayacağımızı düşünüyorum. Vanspor gibi kendi alanında oyunu kabul edip, top uzaklaştırmaktan başka bir iş yapmayan bir takım olmayacak. Diyarbakır?da öncelikle kaybetmemeyi düşünmemiz gerekiyor. Alacağımız 1 puan bize fazlasıyla yeter. 3 olursa işi yarıladık diyebiliriz. Şimdi takıma destek olma zamanı. Gereksiz tartışmalara girmeden şampiyonluk coşkusuna ortak olma zamanı. Her yeri bayraklarla donatma zamanı. Şehri ayağa kaldırma harekete geçirme zamanı?