Dipsizgöl kıraathane sohbetimize bu hafta tırapa önünden köy kahvesinden devam ediyoruz. Dipsizgölköyü kahve muabbetlerini duyan gelmiş, kahve ful çakılı, tırapa önü dahi dolu, Adeta İğne atsan yere düşmiyecek durumdadır.
Derken, Televizyon kapatılmış muabbet ortamı hazırlanmıştır.Lakin kahve çok kalabalık olduğundan çaylar sohbetin sonunda dağıtılacaktır.
Ve İncili Çavuş sohbete başlar: ''Evet: Rahmetli dedem Korkut Atam derdi ki; ''İte sormuşlar saatt'e kaç km yol yapıyorsun?" deyu, arkamdaki zemaneye bağlı demiş.''Yani demem odur ki, İmdi koşmıyan it mi suçludur?Yoksa kovalamıyan zemane mi?

Buradan yola çıktığımızda ülkemiz kurulduğu günden, Meclisimizin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920'den günümüze her daim Muhalefete çok iş düşmektedir. Muhalefet adeta ükemizin aynası olacak durumda olmalıdır ki; iktidar muhalefetin takibini ensesinde hissetsin.

Lakin at izinin it izine her daim karışmış olan Ülkemizde böyle muhalefet hiç olmamış. Mevcut iktidar geçmiş yıllardaki iktidarları eften püften konularda eleştiri bombardımanına tutmaktadır. Evet Muhalefet olmak ve muhalefetlik yapmak her şeye karşı olmak demek değildir. Amma mevcut muhalefetimiz 70 yıldır ana muhalefet olmasına rağmen neden iktidara gelemediğinin cevabını hala bulamamış, goygoycu muhalefetine hala devam etmektedir. Evet suçlu muhalefettir. Ve demem odur ki: Suçlu ayağa kalk. Önce kendini sorgula. Çünkü önce neden iktidara gelemediğini sorgular isen yaptığın yanlış ve hatalı muhalefeti öğrenir, kendine çeki düzen verebilirsin. Geçmişte yaptığın hatalardan dolayı Rabbimizden af isteyip, yurttaşlarımızdan özür dileyebilsen; İktidarın en büyük ALTERNATİFİSİN, derim. Lakin önce CHP olarak kendini sorgulamalı, hata ve yanlışlarını bulmalı. Ülkemiz Bekası İçin Gerçek muhalefet YAPMALISIN.

Buradan Mevcut İktidara diyeceğimiz odur ki: Hani atalarımız köpeksiz köy bulan değneksiz gezer, derlermiş. İşte bu Ak Parti aynen köpeksiz köy bulup değneksiz gezmektedir. Yıllardır İktidar alternatifi olacak bir muhalefet eksikliği olan Ülkemizde sanki, KÜÇÇÜK dağları ben yarattım edasıyla burnundan kıl aldırmaz tavırlar İÇERİSİNDE olmıya devam etmektedir. O kadar büyyük israf ve şatafat içine bulaştılar ki mevcut durumda ki sıkıntılarımızın sebebi bu israf politikaları olduğunun farkında bile DEĞİLLER.
Amma olsun bu günlerde illaki GEÇECEKTİR. Nasıl ki bir zamanların Anavatanları, Ecevitleri yanlış politikalarının cezasını tarih sahnesinden silinerek ödedilerse mevcut iktidar da onların akıbetine hızla yaklaşmaktadır. Sadece sağlam ve yapıcı bir İKTİDAR ALTERNATİFİ MUHALEFETE İhtiyacımız vardır. Hemi de çok acildir. Suyu ısınanlara duyurulur. Demedi Demeyin. Kırtasiyeyi azaltacaz, İnsanlar işlerini daha hızlı ve daha basit çözecek deyip, olmadık prosüdürlerle İnsanların İşlerini zorlaştıranlar elbet hatalarının farkına varacaktır.''
Sohbet burada sona ermiş, Kahveci Çay istiyenlere çay vermiye başlamıştır. Sonra mı.?Genç Gazeteye abone olup öğreneceksin.

GARİP FAKİİ.