16 Nisan da geçti. Referandum bitti. Sandık kalktı. Sonuçlar açıklandı. Ancak sandık sonuçları daha çok konuşulacak gözüküyor.

Konuşan taraflar haksız da değiller hani, çünkü Türkiye tarihinin en önemli referandumu 16 Nisan'da yapıldı.

Türkiye'yi ilgilendiren bir seçimi, Avrupa'sı Amerika'sı neden bu kadar önemseyip, gündemine aldı sanıyorsunuz?

16 Nisan seçiminin önemini Maykıl anladı da Mehmetler anlamadı hala.

Sandıktan Evet oyunun çıkması ile Türkiye'nin yönetim sisteminde, köklü bir değişimin kapıları açıldı.

FETÖ ve PKK gibi hain yapılar için de bu seçimin sonucu çok büyük önem taşıyordu. Türkiye düşmanlarının, güçlü bir Türkiye istemedikler için, Hayır sonucu için ellerinden geleni yaptıklarını, gelecek günler daha net ortaya koyacak.

Birileri, 15 Temmuz Hain darbe girişimi sonrası bu millete başka bir darbe yapabilir miyiz diye çok asıldı bu seçime ama başaramadılar.

Birileri referandumu unuttu, işi; Recep Tayyip Erdoğan'ı isteyenler-istemeyenler kavgasına dönüştürmeye çalıştı.

Ne oldu? Siyaset Meydanına çıktığı günden beri hiç kaybetmeyen pehlivan, yine kaybetmedi.

Ne oldu? Kaybeden pehlivan güreşe doymaz misali birileri hala sandık dışı oyun ve kumpas derdinde. Buyurun devam edin. Milletin iradesi karşısında her zaman kaybetmeye mahkumsunuz.

ÖNÜMÜZDEKİ HEDEF 2019 YILI

Bir elmanın diğer yarısı olarak konuşacak olursak; Milletin kararına hepimiz saygı duymak zorundayız. Hayır diyenler de artık kabul etmeli ki; Yeni hükümet sistemi, halkın oylarıyla kabul edildi ve Türkiye'de yeni bir dönem başladı.

Samimi olan, bu yeni sistemde halkın teveccühünü kazanmanın ve sandıktan çıkmanın yollarına baksın. Referandum sonuçları muhalefeti de umutlandırdığına göre biz sıradaki sandığa bakalım.

Sıradaki sandık, en geç 2019 yılında bizi bekliyor.

Önümüzdeki süreç normal seyrinde devam ederse, 16 Nisan seçiminden çıkan sonucun asıl etkilerini, 2019 yılında göreceğiz.

2019 yılında Türkiye'yi tarihinin en büyük seçimi bekliyor.

Çünkü halkın evet dediği bu yeni sistem, 2019'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimiyle fiilen işlemeye başlayacak.

BAŞKAN ERDOĞAN RESMEN AK PARTİ'YE DÖNÜYOR

2 yıl içerisinde hem ülke, hem de yerel siyasetimizi fırtınalı günler bekliyor. Bu fırtına Başkan Erdoğan'ın resmen Ak parti'ye dönmesi ile başlayacaktır.

Yakında Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmen Ak Parti'ye dönecek. Nisan ayı bitmeden bu dönüş gerçekleşebilir.

Bu dönüşle birlikte,16 Nisan sonuçlarını iyi analiz eden Başkan Erdoğan'ın, kadrosuna yeniden dizayn vereceğini düşünüyorum.

Önümüzdeki Mayıs ayından itibaren Ak Parti kadrolarında, yeniden ve daha güçlü bir şekilde Erdoğan etkisi başlayacaktır.

2019'a doğru giderken Başkan Erdoğan'ın Ak Parti kadrosunda büyük bir değişime imza atacağını öngörüyorum.

Bu değişim illerden ilçelere doğru yansıyacak ve biz de İnegöl'de bu değişimin sonuçlarını göreceğiz.