AK Parti'de sonunda aday açıklaması yapıldı. 2 dönemdir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Alinur Aktaş, 3.dönem için vize aldı. Tabii bu vize, partinin vizesi... Halktan vize alıp almayacağını 30 Mart akşamı göreceğiz.

Seçimlerin kuşkusuz en büyük favorisi AK Parti. Ve doğal olarak Alinur Aktaş... Aktaş'ın bir 5 yıllık döneme daha seçilmesi yüksek ihtimal. Fakat, son seçimde 4 beldede, Türkiye genelinde de kalesi olarak görülen yerlerde AK Parti'nin kaybettiğini düşünürsek; garanti denilemeyeceğini belirtmemiz gerekiyor.

Aslında bu kadar entrikanın dolaştığı bir parti teşkilatının bu seçimde de favori olması ilginç. Son 2-2,5 yıla bir bakar mısınız?

Milletvekili seçimleri. Önce mevcut vekil Sedat Kızılcıklı için verilen mücadele. Olmayacağı anlaşılınca Hüseyin Şahin'in olmaması için gösterilen çaba ve bunda muvaffak olamama...

Hüseyin Şahin'in vekilliği sonrasında partide oluşan derin çatlak.

Şahin'ciler, Aktaş'çılar, Temelli'ciler... İlçe Başkanlığına gidilen yolda Temelli'yi istemeyen vekil, yanında duran Belediye Başkanı...

İlçe Başkanlığında vekilin ilk mağlubiyeti...

Sıra Belediye Başkanlığında...

Anketler, gazete dağıtımları, Ankara'da çalışmalar. Aktaş olmasın diye verilen mücadele. Ardından 'Bana sordular ben Aktaş' dedim cümlelerinin İnegöl'de dolaşması...

Ve Salı günü yapılan açıklama.

Aktaş, 3.dönem için aday...

Aslında vekil için ikinci mağlubiyet... İlçe Başkanlığında kaybeden ama listelerde kazanan vekil, şimdi Belediye Meclis Üyelerinde de aynı şekilde kazanacak mı? Bilinmiyor.

Muhtemel bu mücadele milletvekilliği seçiminde de yaşanacak. Kaset başa saracak. Şahin'in olmaması için çalışılacak bu kez.

Aslında merak etmek lazım; bu kadar kendi içinde mücadeleler verilen parti, nasıl oluyor da 3 kişiden 2'sinin oyunu alıyor?

Cevap açık ve net: Tayyip Erdoğan'ın kişisel oyları, gerisi hikaye...

Son sözümüz Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için. Milletvekilliği, İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı'nda ortak noktayı bulamayan bu 3 isim, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birleşirler mi? Belki de ortak noktada birleşecekleri tek seçim bu olur...

.