İnegölspor erteleme maçında sahasında Tuzlaspor'u ağırlıyor. Maçın Salı günü olması ve MODEF'in açılışına denk gelmesi sebebiyle tribünlerde büyük boşluklar var.

Maça gelmeyen veya gelemeyen taraftarlar hiçbir şey kaybetmediler. Hatta maça giden bizlerden daha kazançlılar. 2 saatlerini boşa geçirmemiş oldular.

Maçın tamamında etkisiz bir İnegölspor izledik. Erken yediği gole erken cevap veren ama bulduğu golü tamamen rakip savunmanın hatasından bulan bir İnegölspor. Orta sahada rakibin baskısına ve alan daraltmasına karşı çözüm üretemeyen, pas yapamayan İnegölspor kanat oyuncularının da son derece etkisiz olması sebebiyle 1-2 cılız atak dışından pozisyona da giremedi.

Tuzlaspor, fizik kalite olarak İnegölspor'dan üstündü. Aynı şekilde oyun disiplini olarak da. Sahaya İnegölspor'dan daha iyi yayıldılar. Hücum anlamında çok üretken olamasalar da genel anlamda maçın kontrolünü ellerinde tutmayı başardılar.

Top Tuzlaspor'dayken Erdi Zengin stoperlerin arasındaydı. Maç boyunca önceki maçlardaki temposundan uzaktı. Sakat sakat oynadığını maçın sonuna doğru öğrendik.

Taşkın Güngör'ün hiç tutmadığı Yasin Görkem, sakat Erdi'den çok daha iyi bir performans ortaya koyabilirdi. Bu ayrı bir tartışma konusu tabii.

Takım genel anlamda kötüydü. Taşkın Güngör, sol kanadı iki genç oyuncuya teslim edince Tuzlaspor'un tecrübeli sağ beki Lider Koç en rahat maçlarından birini oynadı. Mahmut Şeker iki yıldır bu takımın kadrosunda.

Geçen yıl takımda en çok şans bulan altyapı oyuncusuydu. Fizik yapısı olarak zayıf, fizik gücü olarak da adeta bitik. Pozisyon bilgisi de son derece kötü. Çok çalışması lazım.

İnegölspor'da dikkat çeken tek husus görülen kartlar. Son 4 maçta 3 tane kırmızı kart var, ikisini aynı oyuncu görmüş. Daha bir maç önce kırmızı kart gördüğü halde, Keçiörengücü deplasmanında takım 2-1 öndeyken direkt kırmız kart görüp takımın belki de iki puanına mal olan oyuncuya yönetim ve teknik heyet nasıl bir yaklaşım gösterdi merak ediyorum.

Şahsen ben yönetimin bir açıklamasını görmedim. Taşkın Güngör'ün de "Kart konusunda daha dikkatli olmalıyız" gibi yumuşak bir açıklamasını gördüm.

Havaların soğumaya başlamasıyla taraftar sayısında azalma görülmesi normaldir. Bu İnegölspor seyircisi için de böyle olacak. Ancak tek sebep soğuyan hava değil, taraftarın takımdan soğuması.

Devre arasına kadar bir dalgalanıp sonraki 2-3 maç durulan İnegölspor izlememiz çok muhtemel. Bakalım önümüzdeki maçlar bize neler gösterecek.