İnegölspor, deplasmanda kazanmaya devam ediyor. Son 4 deplasman maçında 3 galibiyet elde eden temsilcimiz, iç sahadaki puan kayıplarını deplasmanlarda telafi ediyor.

Önce Amed, şimdi de Kastamonu gibi iki önemli deplasmandan 6 puanla dönmek son derece önemli. Ancak asıl sorun iç sahadaki puan kayıpları.

Kastamonu deplasmanında tam bir deplasman takımı gibi oynadı İnegölspor. Maçın tamamında konsantre ve organizeydi. İlk yarıda biraz daha fazla topla oynama imkanı buldu temsilcimiz. Kastamonuspor'u ceza sahasına sokmamayı başardı.

Kazandığı topları da ilk yarıda etkili kullandı. Önce Okan Deniz'in güzel golü, sonrasında da Emirhan Aydoğan'ın harika golüyle ilk yarı 2-0 önde kapatıldı.

İkinci yarıya daha baskılı başladı Kastamonuspor. İnegölspor'u tamamen kendi yarı sahasına hapsettiler. Özellikle kanat oyuncuları ikinci yarının ilk 10-15 dakikasında çok etkiliydi. Nitekim 55. dakikada ev sahibi ekibin golü geldi. Devamında baskıyı kırdı İnegölspor. Biraz daha fazla topa sahip oldu oyuncu değişikliklerinin de etkisiyle.

Özellikle kendi yarı alanında Kastamonuspor'a hiç boş alan bırakmadı. Çok iyi kapandı temsilcimiz. Sonrasında yine Emirhan'ın mükemmel golüyle skoru elde etti ve bu güzel galibiyetle Play-Off potasına bir adım daha yaklaşmış oldu.

Deplasman maçlarındaki skorlar iç sahaya yansımıyor. Bunun en temel sorunlarından biri İnegölspor'un deplasmandaki futbolunu iç sahada oynayamıyor olması. Çünkü deplasman maçlarında topu rakibe veren, kendi sahasında kapanıp hızlı toplarla çıkan bir İnegölspor varken, iç sahada rakipler bunun benzerini İnegölspor'a yapıyor.

Kabul etmemiz gerek; İnegölspor mücadeleci ancak yetenekleri sınırlı bir takım. Bu da iç sahada topun sahibi olması, oyunun kontrolünü elinde tutması gerektiğinde başarısız olmasına sebep oluyor. Temsilcimiz rakibe göre futbol oynadığında, topu rakibe verdiğinde daha başarılı oluyor. İç saha maçlarında daha fazla topla oynamak zorundasınız.

Daha fazla rakibinizin üzerine gitmek zorundasınız. Daha organize olmak zorundasınız. Bunu da teknik heyetin düzeltmesi gerekiyor. Üzerine daha fazla çalışarak teknik-taktik varyasyonlar geliştirilebilir.

Kastamonu maçında göze çarpan en önemli şeylerden biri de takımımızın uzaktan şutlardaki başarı yüzdesi. Emirhan Aydoğan'ı ilk izlediğimde yetenekli olduğunu, eğer çalışırsa çok daha farklı bir oyuncu olabileceğini söylemiştim.

Önce ilk yarının sonunda, sonra maçın sonunda attığı birbirinden güzel iki gol takıma galibiyeti getirmiş oldu. Skor 2-1'ken Emrah Dağ'ın usta işi vuruşu direkten dönmüştü. Takımımızın ceza sahası çevresinden attığı şutlar geliştirilmeli.

Bunun üzerine çalışıp uzaktan şutları iç saha maçlarında da artırmalıyız. Ceza sahası çevresinden şut atmak en önemli skor tehditlerinden biri. Bu ve bunun gibi organizasyonlarla repertuarını biraz daha geliştirmeli İnegölspor.

Sıradaki iç saha maçımız Keçiörengücü'yle. Bu maçtan 3 puanla ayrılabilirsek Play-Off için çok daha etkili bir noktaya gelebiliriz.

Kastamonu maçındaki performansın benzerini iç sahada daha da geliştirip sahaya yansıtabilirsek 3 puanı almamak için hiçbir sebep yok.

Temsilcimize önümüzdeki maçlarda başarılar diliyorum.