80'li yıllardan önce (1980) dünya adeta bir ideoloji enflasyonuyla kasıp kavruluyordu.Her yerde bir çok ...İZM ile biten fikir hareketleri mevcuttu.Her fikir dünyayı kendilerinin yönetmesi gerektiği savunuyor ve yine dünyayı kendilerinin kurtaracaklarını iddia ediyorlardı.

O dönemde Müslümanlar da bir yandan bu ...İZM 'lerle mücadele ediyor bir yandan da bu sahte ideolojileri İslam hükümleriyle çürütmeye çalışıyordu.Ayrıca gerçek kurtuluşun ancak İslam ile mümkün olabileceğini savunuyorlardı.

Gel zaman git zaman yıllar geçti ve iki binli yıllara geldiğimizde bütün bu sahte ideolojiler tek tek iflas etmeye başladılar.Dünyayı kasıp kavuran binlerce insanın hayatını söndüren o günlerin popüler ideolojisi Komünizm ve Sosyalizm bugün artık yerlerde sürünüyor. Ve Komünizmin sahte dünya cennetine inanan ülkeler de birer birer bu beladan kurtulmaya başladılar.

İki binli yıllara geldiğimiz şu çağda artık dünyaya umut olma gerçeğini kaybetmeyen tek din İslam dini kaldı.Yerle bir olan bütün ideolojiler İslama fikirleriyle karşı çıkamayacaklarını anlayınca nefsi ve şehveti öne sürmeye başladılar.Çünkü bu bozguncular biliyorlar ki insan dikkat etmezse nefsine ve şehvetine çok çabuk yenik düşebiliyor.Kur'an bu gerçeği Hz.Yusuf 'un (as) diliyle şöyle dile getirir."Ben nefsimi temize çıkarmam, çünkü Rabbimin merhamet ettiği hariç, nefis aşırı derecede kötülüğü emreder. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir" dedi"(Yusuf,53).

İslama karşı birleşen bütün müflis (iflas etmiş) ideolojiler İslamı ve Müslümanları cinsellikle yenmek için kolları sıvamış durumdadırlar.Şu unsurlarla saldırıya geçmişlerdir;

1-TV dizi ve filimlerini cinsel ağırlıklı ve ahlak dışı şekilde sunmak,

2-Müzik kliplerine alabildiğine tahrik edici kadın hareketlerine yer vermek,

3-Erkeği baştan çıkartmak için kadınlara daracık,açık ve yırtmacı bol elbiseler giydirerek kadının cinselliğini öne sürüp Müslümanları nefse ve şehvete yenik düşürmeye çalışmak.(Artan taciz olaylarının altındaki en büyük sebeplerden biri de bu değil mi?)

4-Günah mefhumunu normalleştirmek.(Zaten en tehlikelisi de günahın işlenmesinden çok günahın normal karşılanmasıdır).

5-Ayıp kavramının yok etmek,

6-Kız-erkek arkadaşlığını tabii ve normal hale getirip namahremlik kavramını yok etmek.

Bütün bu tehlikelerden ve tuzaklardan nasıl kurtulabiliriz? Cevap gayet basit.Çünkü insan nerede düşerse orada ayağa kalkar.Bu tehlikelerden kurtulmanın yolu yukarıdaki maddeleri olumlu hale getirmektir.Şöyle ki:

1-İnsanlara İslami ahlak eğitimi vermek,

2-Zinanın nikahı ve aileyi ortadan kaldırdığını topluma anlatmak,

3-Zina ve ahlaksızlık artarsa gayrimeşru yoldan doğan çocukların sayısı artacak ve bu durum toplumun başını sıkıntıya sokacağını kavratmak,

4-"Alışılmış kudurmuştan beterdir" sözü gereği zinaya ve kolay yoldan cinselliğini tatmin etmeye çalışan insanların toplumun geleceği için bir tehlike oluşturacaklarını insanlara hatırlatmak,

5-Zina ve fuhuş bir kazanç kapısı olursa gelecekte bir çok masum kız ve kadınların bunların tuzağına düşeceklerini topluma anlatmak,

6-Zina ve fuhuştan kaynaklanan bir çok zührevi ve bulaşıcı hastalıkların ortalığı saracağını söylemek,

7-Kadın ve erkeğin ancak nikah ile beraberliğinin helal olacağı şuurunu vermek,

8-Evliliğe teşvik etmek.Maddi sebeplerle evlenemeyen gençlere yardımcı olmak,

9-Kadınlara tesettürün bir tarz değil bir farz olduğunu anlatmak,

10-Ve en önemlisi de Allah korkusunu aşılatmak,zina ve fuhşun haram olduğunu anlatmak:Çünkü Kur'an şöyle buyuruyor:" Onlar, Allah ile beraber başka bir ilaha kulluk etmeyen, haksız yere, Allah'ın haram kıldığı cana kıymayan ve zina etmeyen kimselerdir. Kim bunları yaparsa ağır azaba uğrar"(Furkan,68).Başka bir ayette de Rabbimiz şöyle buyuruyor:" Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur"(İsra,32).

UNUTMAYIN: Eğer bir topumda "Günah","Suç" ve "Ayıp" kavramları birbirleriyle uyumlu ise o toplum da huzur çabuk sağlanır.Tam tersine eğer bir toplumda bir şey günah ama suç değilse veya günah ama suç ve ayıp değilse o toplumda huzuru sağlamak uzun zaman alır.