9 günlük tatildeyken dolar yükselir diye bekliyordum çünkü borsamız kapalı, merkez bankası tatilde, devlet, millet, herkes tatilde. Ani bir yükseliş olsa müdahale edecek kimse olmayacağı için rahat rahat oynayabileceklerdi kurla. Ama sanırım dolar provaköterleri de tatilde. Çünkü hepsi içimizde. Dolar 1 haftadır stabil. Bundan çıkan sonuç da bu... Ya Sizce?

İNEGÖL SİMİDİ

Simidi severiz. Simit simittir, İzmirliler gibi gevrek mevrek demeyiz. Dünyada ki en güzel simit İnegöl'dedir.

Rize'nin bile Simidi tescillenmiş. Ya dünyada eşi benzeri olmayan İnegöl Simidi?

İYİLİK İÇİN YARIŞIN

Bu hafta da bir yetimin başını okşamadıysan, sokak hayvanına bir yudum su vermediysen, eşine dostuna yardıma koşmadıysan, içinde iyilikten çok fitne biriktirdiysen, şu hayırlı cumalar lafını söyleyip durma birader. Allah'ın her gününü cuma gibi kutlayanlara, iyilik için yarışanlara selam olsun. Rabbim her günümüzü cuma yapsın, hepimizi iyilik meleği eylesin...

HAYVAN ÇİFTLİĞİ

Köy yolunda oturduğumuz için çevremizde bir çok beygir, koyun, keçi, köpek vs görüyorduk. Alışmıştık bu duruma. Hatta site de 3 köpek, en az 5 kedi, 2 tane de baykuş besliyoruz. Sitenin logosu da baykuşlu, yani o kadar doğal bir ortam.

Neyse konu bunlar değil.1 ay önce evin az ötesinde büyük bir ahır kurdular. Her sene kurban bayramı için kuruyorlarmış. Hadi kokusunu geçtim. Köyü hatırlatıyor, seviyorum o kokuyu. Fakat 1 aydır öyle bir ses var ki sanki inekten çok gergedan sesi, geyik sesi gibi acayip kötü bir ses. Gece gündüz bağırıyor namussuz. Yerini mi yadırgadı , yoksa hasta mıdır, ses telleri mi gevşektir? Anladı mı acaba kesileceğini, bir türlü çözemedik.

Neyse tam ona alışmıştık, son günleri diye üzüldük hayvana. İdare edelim dedik ama o yetmezmiş gibi şimdi de 3 gündür eşek sesi gelmeye başladı. Şu an gece yarısı ve hala anırıyor.

Derdi nedir anlamadık. Susmuyor da eşek oğlu eşek. Birisi onun kesilmeyeceğini söylese de daha fazla bağırmasa artık.

TARIM FUARI

Kastamonu' nun 32 bin nüfuslu Taşköprü ilçesinde Tarım fuarında idik. Ufacık ilçe ama Sarımsak üretiminde marka. Tarım fuarı ile birlikte Sarımsak festivali düzenlemişler. Murat Boz'dan Serkan Kayası'na kadar, Hasan Yılmaz' ına kadar her akşam ünlü sanatçılar sahne aldı. Bizde şeftali, kestane, ayçekirdeği, çilek, kiraz, armut, elma, Kulaca salçası hatta karpuz bile çok kaliteli bir şekilde üretiliyor. Ayçekirdeği festivali 1 yada 2 sefer yapıldı sonra bir daha neden yapılmadı, bilmiyorum. Çekirdeğimizin ve diğer ürünlerimiz tanıtılması daha fazla üretilmesi ve istihdam sağlaması için çok önemli. Fakat bu tarımla ilgilenenler reklam ve tanıtım konusunda neden bu kadar zayıf, aklım sırrım ermiyor. 32 bin nüfuslu bir ilçe kadar olamıyorsak yazık bize.