Son yıllarda özellikle sosyal medyada benim fark edebildiğim; aslında 2012 'den beri var olan "Dünya Kız Çocukları" günü kutlu olsun.

Bu günü kutlayanların ve önemini kavrayanların sayısı her geçen gün artıyor. Aslında hiçbir araştırma yapmadan kutlayan kişileri yargılayanlar da oluyor.

Kız çocuğu olanlara ne mutlu ki sosyal medyada anne baba kız çocuğu resimlerini paylaşıp sevgi dolu kelimelerle kız çocuklarını mutlu edebiliyorlar. Peki ya erkek çocuğuna sahip ebeveynler?

En azından benim tanıdıklarım arasından özellikle baba oğul resimlerini paylaşanlar olmuş. "Kızımız yok ama aslan gibi oğlana sahibiz" diye. Gerçekten böylesi bir ayrıma gerek var mıydı diye düşünmeden edemiyor insan.

Bir de resmin diğer yüzüne bakmak gerekiyor bu durumda. Küçük yaşta evlendirilen, küçük yaşta çeşitli istismara maruz kalan ve küçücük omuzlarına bin bir sorumluluk katılan kızlarımız...

Bazı yörelerde ağabey veya erkek kardeşe sahip olan ve ikinci plana atılan hiç yokmuş gibi davranılan yavrularımız... Resmin bu yüzü hiç iç açıcı gelmedi değil mi size de?

İşte Türkiye, Kanada ve Peru kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onlara uygulanan bu ayırımcılıklar karşısında dimdik durabilmeleri, haklarını savunabilmeleri adına bir takım girişimlerde bulunmuşlar. Ve bu girişimler Birleşmiş Milletler tarafından 11 Ekim 2012 'de kabul görmüş ve "Dünya Kız Çocukları Günü" ilan edilmiş.

Kız çocuklarımızın hayat koşullarını iyileştirerek onların daha iyi bir eğitim almalarını sağlamak hepimizin görevidir. Bir kız çocuğunu yetiştirmek bir "Anne" yetiştirmektir. Ve bu "Anne" yi yetiştirmek demek bir sonraki nesil için güzel adımlar atmak demektir.

Şimdiye kadar çoğu yazımda ebeveynlere seslendim. Bu yazımda kız çocuklarımıza sesleniyorum. Çünkü biliyorum ki her yaştan birey yazılarımızı takip ediyor.

Kızlar; her ne olursa olsun okumaktan, kendi geleceğinizi kurtarmaktan vazgeçmeyin! Hiçbir zaman pes etmeyin. İlk hedefiniz kendi ayaklarınızın üzerinde durabilmek olsun. Yaşanan kötü şeyleri ders alarak geçmişinizde bırakın.

Her zaman bir hedefiniz olsun. Haklarınızı bilin ve ihtiyacınız olduğunda o haklarınızın arkasından gidin. Kıymet bilenlerle arkadaşlık yapın. Evlilik yaşına geldiğinizde lütfen size değer veren, fikirlerinize saygı duyan kişiyi tercih edin. Her ne olursa olsun kendinize güveninizi asla kaybetmeyin.

Her geçen gün, her geçen ay ve her geçen yıl daha da çok bilinçlenebilmek dileğiyle...

Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun...

Sevgilerle