Türkiye referandumu konuşurken; Milli Eğitim Bakanı hiç de beklemediğimiz bir açıklamayla gündemde yer aldı geçen hafta. Bakmayın beklemediğimiz dediğime. Allah ömür verirse önümüzdeki sene çocuğunu ilkokula gönderecek bir veli için beklediğimiz, mutlu olduğumuz bir açıklamaydı.

Yıllardır var olan anlamsız, mantıksız eğik yazı saçmalığı sona eriyor. Bakanın dediği gibi bundan memnun olan bir kişiye daha rastlamadık. Sayın bakan rastlamadınız da; keşke bu saçmalığı ortaya atan bürokrata rastlasaydınız da kıçına bir tekme atıp bakanlıktan atsaydınız.

Öğrencisine işkence, öğretmenine işkence ve bu işkence 2005 yılından beri de sürüyordu. Çocuklar hızlı yazacaklarmış bu sayede. Çocuk sonraki yıllarda kullanıyor mu? Hayır. Lisede yok, üniversitede yok, gerçek hayatta yok ama ilkokulda var.

AK Parti'nin Milli Eğitim'de başarısız olmasının temel sebeplerinden biri öğrencileri, öğretmenleri, yöneticileri birer kobay olarak görüp; bu sene şunu deneyelim, yok olmadı seneye bunu deneyelim mantığındaki bürokratların çokluğudur.

Bir de o bürokratlara derdini anlatabilecek kadar eğitim ve öğretimden anlamayan ne kadar bakan varsa AK Parti, onları seçmiştir 15 yılda.

Nimet Çubukçu, Ömer Dinçer, Nabi Avcı... Son bakan da biliyorsunuz Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Askeri eğitimden öğrenci eğitimine geçiş. Yine de Allah razı olsun öğrencileri eğik yazı saçmalığından kurtardı.

Bu arada hatırlarsanız AK Parti, Milli Eğitim Bakanlığı'nı Beşir Atalay'a teslim etmeyi düşünmüştü 3 Kasım 2002 tarihinde seçimi kazanıp iktidara geldiğinde. Ultra laik Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer, Atalay'ın laik birey olmadığına kanaat getirmiş ve onu veto edince Erkan Mumcu'ya dahi Milli Eğitim Bakanlığı nasip olmuştu.

AK Parti Atalay'ı her bakanlıkta düşündü neredeyse ama bir tek Milli Eğitim Bakanı yapmadı. Laik Sezer gitse de Milli Eğitim için ilk düşündüğü ismi bir daha bakanlığa getirmedi.

16 Nisan referandumunda en çok hoşuna giden maddelerden biri de bu. Bakanlar milletvekillerinden olmayacak. Belki o zaman Milli Eğitim'in başına gerçekten eğitim ve öğretim sorunlarından anlayan birini getirirler.