Sosyal medyayı etkin kullanmaya çalışan biriyim. Özellikle eleştirel bakış açısını -kırıp dökmeden- en güzel şekilde ortaya koyan isimlerin paylaşımlarını da farklı bir tatla izlerim.

Bunlardan biri de Fikret Bayram. Süper Kanal'ın sahibi olan Bayram, haber sunduğu dönemlerde de bunu çok güzel yapardı.

Bayram, sosyal medyada da bu hiciv sanatını kullanmaya devam ediyor. Sizlere facebook'ta karne paylaşımlarının tavan yaptığı saatlerdeki son iki mesajını aktarayım:

"Eğitimde dünya sıralamasındaki yerimizle çocuklarımızın aldığı takdirname ve teşekkür belgeleri arasındaki matematiksel formülü ortaya koyacak bir babayiğit yok mudur arkadaş!? Eğer kedi buradaysa et nerede? Yok eğer et buradaysa kedi nerede?"

"Kişi başına düşen takdirname ve teşekkür oranının dağıtılan karnelerden fazla olduğu gibi bir hisse kapıldığınız oluyor mu?"

Eğitim bu ülkenin temel sorunlarından biri. TEOG'un kaldırıldığını ekran başında öğrenen Milli Eğitim Bakanımız her ne kadar eğitim seviyesi açısından AB ülkelerini geçmemize ramak kaldı dese de; eğitimdeki sorunlarımız çığ gibi büyümekte.

Ben İnegöl'deki durumun ne olduğunu merak ediyorum. Acaba İnegöl ortak sınavlarda hangi noktada?

Üniversite sınavlarında çok büyük sorunlarımız olmadığını biliyorum. Fen Lisesi ve -eski haliyle- Anadolu Öğretmen Lisesi'nin varlığı bizleri bir adım öne götürüyor.

Fakat kaldırılan TEOG sınavıyla ilgili durum hangi noktada bilmiyoruz. Bakanlık bu konuda bilgi verilmesini de istemiyor.

Oysa bundan 3-4 sene önce ilçeler arasında bir kıyaslama yapabiliyorduk. İnegöl, 10 yıl önce oldukça kötü bir noktadaydı fakat eğitim yatırımları ile mesafe kat etmişti.

En son istatistiklerde de durumu ilçeler bazında gayet iyiydi. Fakat bugün için bu bilgilere neden ulaşılamadığını, neden paylaşılmadığını da anlamıyorum.

İl yada İlçe bazında Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bu konuda bir çalışma yapılıyor mu bilmiyorum.

Fikret Bayram'ın talep ettiği "Eğitimde dünya sıralamasındaki yerimizle çocuklarımızın aldığı takdirname ve teşekkür belgeleri arasındaki matematiksel formülü' bugün için çözmemiz zor gibi duruyor.

Bu konuda yardımcı olabilecek merkez Milli Eğitim Müdürlüğü. Oraya başvurmasını bir kardeşi olarak öneriyorum.