Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde %40 zam yapan hükümet, bir anda geri adım attı. Zira 'Reis için can feda' paylaşımları yapan fanatik AK Partililer dahi zamma tepki gösterdi.

Hele ki yakın zamanda yol görünen Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanı'nın twitiyle halkla kafa bulması bu tepkilerin şiddetini daha da arttırdı.

Zam %25'e mi çekilir, %15'e mi onu bugün yarın göreceğiz. Ama halktaki tepki bir anda hükümete geri adım attırdı.

Buna benzer bir durum da İnegöl'de yaşandı. Yakın zamanda yol görünen bir başka Belediye Başkanı'nın inadıyla tarihimizi yok etme çalışmalarına hele şükür bir dur diyen çıktı.

Bugünkü haberimizde okumuşsunuzdur. Büyükşehir'in projesine Anıtlar Kurulu karşı çıktı. Kurul, 5 bin metrekare alan üzerinde uygulanan projede bazı değişikliğe gitti.

Çınarlar altına ikinci bir tuvalet yapılmasına karşı çıkıldı. Tuvalet inşası durduruldu. Çınarların altına dökülen betonların kırılmasına karar verildi. Böylece asırlık çınarlar koruma altına alındı.

Aslında 'Şimdi mi aklına geldi ey Anıtlar Kurulu' dememiz gerekiyor ama bu kurul zaten koruma değil de korumama üzerine varlığını sürdürüyor maşallah.

Ben koruma kurulundan ziyade her ne kadar sesimiz yetkililere geç ulaşsa da haberlerimizle, sosyal medyada arkadaşların videolarıyla, twitleriyle bu geri adımın atıldığına inanıyorum.

Velhasıl projedeki değişiklik ile hiç olmazsa tarihe daha az dokunacak Büyükşehir'imiz.

Haklıysanız eleştirin. Doğrunun bulunmasına yardımcı olun. Hayatınızı sadece şakşaklamak üzerine geçirmeyin.

Zira artık o şakşaklarınızın da bir hükmü kalmayabilir. Bunu tabii ki bizim STK'lara söylüyorum.

2019 Mart'ına günlere kala İshakpaşa Camii bahçesinde Akşam Namazı sonrası bir araya gelip; destek mesajları yayınlayacak STK'larımıza...

Sizin sesiniz çıkmasa da; biz sizin destek mesajı yayınlayacağınız bahçenin bir kısmını kurtardık.