Avarlar Kavşağı'nda sorun bitmiyor. Eskiden karışık yapısıyla, sürekli kazalara sebep oluyordu.

Bu sebeple buradaki trafik sorununu bitirecek bir çalışma yapıldı. Bu İnegöl için gerekli bir yatırımdı.

Ancak bu sefer çalışmanın kendisi sorun oldu. 1 yıldan fazla süre geçti. Bir türlü bitmeyen çalışmalar sebebiyle, Esnaf isyan noktasına geldi.

Diğer taraftan, yapılan düzenleme sebebiyle MERPA pazarından, Avarlar çıkışına kadar sanayi içinden verilen trafik, büyük sıkıntılara yol açtı.

Yolun bozukluğu da trafiğin yoğunluğu da ayrı bir dert oldu.

Çalışma şekillendikçe başka sıkıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Daha önce de yazmıştık.

Avarlar Kavşağına yapılan düzenleme ile adeta Ertuğrulgazi Caddesi'ne duvar örüldü.

Sonun da Ertuğrulgazi Caddesi esnafı isyan etti. Çok haklılar.

BURASI SIRADAN BİR CADDE DEĞİL

Ertuğrulgazi Caddesi sıradan bir cadde değil. Mobilya sektörümüz açısından bu cadde çok önemli bir yere sahip. Bir çok mobilya firmamız ürününü buradaki mağazalarda teşhir ediyor.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Yavuz Uğurdağ'ın açıklamasına göre burası; Özellikle toptan anlamında, ihracatçı müşteri anlamında, perakende müşteri anlamında İnegöl'ün can damarı caddelerinden birisi.

Bu çalışmanın sorumlusu kim? Bunun yetkilisi, mühendisi bir çalışmayı planlarken hiç mi esnafı, caddeyi dikkate almaz?

Hiç mi esnafın, mobilyacının fikri alınmaz? Mesela buraya Batçık tarzı bir proje uygulanamaz mıydı?

Neden bizim işimiz hep böyle? Önceden sorunları tespit edip, çözümleri üretmeyiz de, iş elimizde patlayınca bir hal çaresine bakmaya çalışırız.

Ben olacakları şimdiden söyleyeyim; Maalesef Osmanbey Caddesi'nin uğradığı akıbeti, yakında Ertuğrulgazi Caddesi yaşayacaktır.

Ertuğrulgazi Caddesi'nin girişine örülen duvar ile buradaki Mobilyacılığın ölüm fermanı imzalanmıştır...

"Osmanbey neden öldü? Acaba tekrar nasıl canlandırırız?" derken maalesef şimdi Ertuğrulgazi can çekişiyor. Elbette bunun başka sebepleri de var. Mobilya Vadilerine yönelinmesi gibi sebepler üzerinde durulabilir.

Sonuç olarak yoldan da kaynaklanan sorunlar sebebiyle Esnaf kaygılı... Ertuğrulgazi Caddesi esnafı, son günlerde sık sık bir araya gelerek caddede yaşanan sıkıntıları gündeme taşıyor.

SORUMLU KİM?

Gazetemiz haberlerine de yansıdı. Hafta başında, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve cadde esnafı bir araya gelerek; yetkilileri göreve çağırmıştı.

Başkan Uğurdağ, basın aracılığı ile yetkililere şöyle seslenmişti: "Özellikle ben buradan sayın vekilimize, ilçe başkanımıza ve yönetimine, özellikle de Karayolları Müdürü'ne seslenmek istiyorum. Artık bu çalışma çok uzamış durumda."

En son dernekleşme kararı da almışlar.

Böylece seslerini daha çok duyurmayı hedefliyorlar.

Esnaf ekmeğinin derdinde... Yapılan çalışmalar sebebiyle Caddeye ulaşabilen müşteri sayısında büyük düşüş var.

Bursa ve Ankara istikametinden gelen müşteriler, caddeyi bulmakta büyük sıkıntı yaşıyorlar.

Herkes bilir ki ticaret ve pazarlamada en önemli unsur yoldur. Yol yoksa medeniyet bile olmaz.

Merak ettim. Yapılan yoldan ben de aracımla geçtim. Bursa-Ankara karayolunda üst geçit tamamlanarak hizmete girmiş. Trafiğin sağlıklı akışı açısından da çok güzel olmuş.

Ancak, Ertuğrulgazi girişi ve yan yollar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

14 aydır süren bir çalışma var. Umarım çalışmalar en kısa sürede biter de, Ertuğrulgazi Caddesi'ni yaşatacak, esnafı memnun edecek bir tablo ortaya çıkar.