39.MODEF Fuarının açılışını gerçekleştirdik. Bu programda da sunumumuzu başarıyla yapmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Sunum yapan tarafta olmanın ciddi artıları var. Tam karşınızda meraklı gözlerle konuşmacıyı takip edenleri özellikle de protokolü rahatlıkla süzebiliyorsunuz.

Bu sadece bir sunucu olsanız belki bir işinize yaramaz ama bir de gazeteciyseniz bol malzeme çıkıyor aslında.

Önce şu konuşmalardan başlayalım tekrar. Saymadım kaç kişiyi davet ettiğimi ama gerçekten izleyicilerde hiçbir tepki uyandırmıyor. Bu kadar konuşmacı çok diye 50 kere yazsak da faydasız.

Muhtemelen 2018 Ekim ayında da bir o kadar katılımcıyı davet edeceğiz. Yine uzun uzun konuşturacağız.

Oysa ev sahibi ile misafirlerden en üst düzeyde olan konuşsa; sonra da herkes işine gücüne baksa. Olmuyor bir türlü.

Konuşmalar içinde sektörü en net fotoğraflayan konuşmayı Ahmet Güleç yaptı. Sektörün dünden bugüne geldiği noktayı özetledikten sonra; adeta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 çocuk hedefi gibi 3 ülke hedefi koydu.

Şu sözleri dikkat çekiciydi: "İhracatçı sayımız geçen sene 13 bin 458 taneydi. Maalesef 8 bin 697 ihracatçımız sadece 1 ülkeye mal satıyor"

"Bu 13 bin ihracatçımızın sadece 614 firması 10 ve daha ülkeye ihracat yapıyor. En az 3 ülke olması lazım. 3 ülkeden eksik bir yere mal satıyorsanız sorun yaşayabilirsiniz"

İTSO seçimlerinde sanırım beklediğini bulamayan Metin Anıl'ın yüzü pek gülmüyordu. Can sıkıntısı yüzüne vurmuştu.

İTSO'da son nokta Cuma günü konulacak. Aldığımız duyumlar bu kez mobilyacıların yönetimde etkili olacağı yönünde.

İnegöl'de yıllardır mobilyacıların etkili olduğu bir İTSO konusu sanırım Cuma günü hayata geçecek.

Açılışa dönersek; MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasındaki muhabbet de dikkatlerden kaçmadı.

Bugünlerde komplo teorileri havada uçuşurken; Uğurdağ-Aktaş sohbeti Allah bilir nerelere çekilmiştir.

Fuar açılışına katılan ve İTSO seçimleri için gözlerin üzerinde olduğu Mahmut Demirtaş, arka sıralarda takip etti programı. Bugünlerde gözde olmanın tadını çıkartmak en iyisi Demirtaş için.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çok kısa bir konuşma yaptı. 3 dakikayı bulmamıştır. Sanırım konuşmaların uzaması üzerine böyle bir karar aldı.

Hüseyin Şahin'in konuşmasının sonundaki mobilya tasarımına yönelik yapılacak yatırım müjdesi de havada kaldı. Şahin bunu sonraya bıraktı.

Sanırım önümüzdeki günlerde bu konuda bir açıklama yapılacak.

Kalkınma Bakan Yardımcısının Yeni Fuar Alanına ilişkin 15 milyon TL'lik desteğin verildiğini açıklaması da açılışın sonuna konulacak en güzel noktaydı.

Bir fuar açılışı daha tamamlanmış oldu. Bereketli, bol kazançlı fuar dileğiyle...