Nasip olursa 25 gün gibi kısa bir zaman sonra Türkiye'miz için çok önemli olan bir seçime gideceğiz.Bazıları farkında olmasa bile bu seçim 15 Temmuz kadar ciddi bir olaydır.Çünkü 15 Temmuzda umduğunu bulamayanların,yıkıcı ve bölücülerin son ümitleri bu seçimdir.Ondan dolayı farkında iseniz bütün iç ve dış şer odaklar bütün güçleriyle çalışıyorlar.Her türlü imkanı kullanmaktan kaçınmıyorlar.

Ülkemiz için hayati önem taşıyan bu seçime 2 gurup giriyor:

Birinci gurup Cumhur İttifakı:Ülkemizi 16 yıldır başarıyla yöneten Erdoğan ve ekibinin gurubu.Bu gurup ne yaptığını ve ne yapacağını anlatarak kampanyasını sürdürüyor.Yani hedefi ve amacı belli olan bir gurup.

İkincisi de Benzemezler ittifakı:Bu gurupta yer alan siyasi partilerin hiç birinin fikir ve mefkure ortaklığı yoktur.Tek ortak noktaları Erdoğan düşmanlığı.Plan ve programları olmayan bol keseden atan ve tek gayeleri Erdoğan gitsin de ne olursa olsun üzerine kurulmuş bir ittifak.

Benzemezler İttifakının Erdoğan sonrası için hiçbir ciddi planları yoktur. Erdoğan'ı devirelim da ondan sonra düşünürüz, misali amaç ve gayesi olmayan bir kuru kalabalık.

Yalnız üzücü olan şu ki bu Benzemezler İttifakının içinde geçmişte çok zülüm görmüş hakları kısıtlanmış,başörtüleri yasaklanmış,partileri kapatılmış,ticaretleri bile engellenmiş çocuklarının okuduğu İmam hatipler kapatılmış insanlar da vardır.Ne hazin bir durumdur ki Erdoğan düşmanlığı bu insanları bütün bu acıları yaşatanlarla beraber hareket ettirecek hale getirmiştir.

Oysa Kur'an bizden kindar değil dindar olmamızı ister.Ve Kur'an bize hislerimizle,öfkemizle değil aklımızla hareket etmemizi ister.Kur'an bizden şahsi menfaatimizi değil, ümmetin ve ülkenin menfaatini ön plana almamızı ister.Ve kuran bize bir topluluğa karşı olan öfkemizin bize adaletsizliğe sevk etmememizi ister:" Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Adil olun. Bu, Allah'a karşı

gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır."(Maide,8).

Bu Benzemezler gurubu içerisindeki küçük bir gurup-ki bir zamanlar aynı kökten gelmişlerdi- ne hikmetse en çok DEĞİŞTİRmeye meraklı gurup haline geldi.Oysa bu oluşum bilmesi gerekir ki bugün kendilerini alkışlayanlar geçmişte kendilerini adam yerine koymamışlardı.Bugün bu oluşuma övgüler yağdıranlar geçmişte neler söylediklerine baksınlar.Oysa Müslümanlar ferasetli olmalıdır.Çünkü öyle buyuruyor Sevgili Resul (sav).

Ey Ferasetli ,milletini ,devletini ve geleceğini düşünen kardeşim!

-Sakın bu güzel ve istikrarlı ortamı DEĞİŞTİRME.

-Okullara konulan Kur'an-ı Kerim,Siyer ve Temel dini Bilgiler dersleriyle dinini öğrenen günahsız çocuklarımızın tekrar eski zülüm günlerine dönmemesi için DEĞİŞTİRME.

-İlkokul 5.sınıfı bitirene kadar Kur'an oğrenmeyi yasaklayanların yasaklarını kaldırarak Kur'an okuyan o yavrularımızın tekrar Kur'an'sız kalmamaları için DEĞİŞTİRME.

-Hayal ettiği üniversiteyi kazanmasına rağmen örtüsü sebebiyle okuyamayan genç kızlarımıza özgürlük getiren bu güzel günleri DEĞİŞTİRME.

- Tek suçu İmam Hatip'te okumak olan o gençlerimizin üniversite yolunu açan bu istikrarlı düzeni DEĞİŞTİRME.

-İnancı gereği örtüsüyle çalışamadığı için vicdanıyla cüzdanı arasında tercih yapmak zorunda bırakılan hanım kardeşlerimizi tekrar eski sıkıntılara sokmamak için DEĞİŞTİRME:

-Engelli,fakir fukara,garip gurabaya uzattığı şefkat elini,Filistinli,Iraklı,Suriyeli,Mısırlı mazlumların duasını yarım bırakmamak için DEĞİŞTİRME.

Ve Ey Kardeşim! Hiçbir zaman şu ayetleri unutma ve her zaman hatırında tut:

-" Düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın. Allah'a (azabından) korkarak ve (rahmetini) umarak dua edin. Şüphesiz, Allah'ın rahmeti iyi ve yararlı işleri en güzel şekilde yapanlara yakındır."(A'raf,65),

-"...Düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk etmeyin. İnananlar iseniz bunlar sizin için hayırlıdır."(A'raf,85).

-"...Allah'ın sana iyilik yaptığı gibi sen de iyilik yap ve yeryüzünde bozgunculuk isteme. Çünkü Allah, bozguncuları sevmez."(Kasas,77)

Abdulvasih DURAN