Maça ilgi inanılmazdı. Taraftarlarımız tribünlerde boşluk yok denecek kadar doldurmuştu. Tabiri caizse İğne atsan yere düşmezi yaşıyorduk. Son yıllarda böyle kalabalık maç hatırlamıyorum.

Tarafların yanı sıra Basın camiası olarak ta gerek Bursa basın gerekse Samsun'dan gelen basın mensubu arkadaşlar basın tribününü doldurmuştu. Samsunspor taraftarı da maça ilgili olması da bir hayli keyifli bir müsabaka olacağını gösteriyordu.

İnegöl'de yaşayanlar bilir ekim aylarının yarısı yaz gibidir. Maç saatinde hava yazdan kalma sıcaktı, zeminde kusursuzdu.

İnegölspor bu sene alışılagelmiş bir şekilde yine oyuna etkisiz başladı. Samsunspor gerçekten bizde iyi bir takım bunu maçın başından sonuna kadar gördük. Orta sahamız o kadar kolay geçiliyordu ki 3 tane gol dışında maç boyunca kalemizde ciddi pozisyonlarda izledik.

İlk yarıda Samsunspor orta saha da pas yapmadan bile kalemizde ciddi pozisyonlar bulabiliyordu. Rakip takımın yaptığı en kolay şey kendi sağ beklerine topu verip ortasahaya top gelmeden hücuma uzun topla oynayıp 99 Numara Bahattin Köse'nin hava hakimiyetini kullanarak 70 numara Samet Asatekin'e topu indirerek 2 ye 5 pozisyonlarda bile etkili olduğunu izledik.

Zaten maç başladığında İnegölspor kendine gelemeden 2 golü kalesinde gördü. Oyuna mücadele anlamında ortak olmaya çalışan temsilcimiz biraz kendine gelerek ilk golü bularak psikolojik olarak üstünlüğü ele aldı.

İkinci yarıya başlarken şöyle bir izlenim vardı ; İnegölspor 1 gol atabilir ancak kalesinde gol görürse 3,4 bile olabilir düşüncesindeydik. Çünkü oyun içerisinde kopmalar yaşanıyordu. Orta saha ile defans arasında boşluklar çok net gözüküyordu.

Nitekim gol için yüklendiğimiz dakikalarda yine defansımızın hatasıyla günün iyi isimlerinden Samet'in golüne engel olamadık.

Yediğimiz 3.golde defans merkezinin yanı sıra hücuma çıkan sağ bekimizin de geriye destek vermemesinden kaynaklandığını görebiliriz. 2.golü bulsakta 3.golü bulmaya gücümüz malesef yetmedi...

***Maçın en güzel hareketini yine taraftarımız yaptı ; Samsunspor'da oyunu yönlendiren esasında maçın yıldız ismi 14 Numara İlyas Kubilay çıkarken tüm taraftarımız kendi oyuncusunu alkışlar gibi ayakta alkışlayarak fair play örneği gösterdi.