Gümüşhane, maçın başından sonuna kadar oyunun hakimiydi ve sonuna kadar hak ettiği galibiyeti alarak zirvedeki yerini iyice sağlamlaştırdı. Şu ana kadar izlediğimiz takımlar arasında ligin en iyisi demek hiç de yanlış olmaz. İnegölspor için işler bundan sonra daha da zor.

Eğer İnegölspor, daha iyi bir takım olmak istiyorsa fazla uzağa gidip büyük takımları izlemesin. Alsın bu maçın kasetlerini defalarca izlesin. Gümüşhane'den öğrenilecek çok şey var.

Her şeyden önce müthiş derli toplu, organize bir takım. Saha yerleşimleri 90 dakika boyunca bozulmadı, aynı şekilde oyun disiplinleri de. Maçın her anında ne yaptığını, ne oynaması gerektiğini bilen, rakibi pozisyona sokmayan Gümüşhane'ye karşı, maçın hiçbir anında oyuna hakim olamayan, ne yapması gerektiğini bilmeyen, organizasyondan çok uzak bir İnegölspor vardı. Sadece bunlar bile mağlubiyeti anlatmak için yeterli.

Orta saha kurgusunu muazzam oluşturmuş Tarık Daşgün. Birinci özellikleri sahada basmadık yer bırakmayan iki tane orta saha oyuncusu Cumhur ve Serhat aynı zamanda topu da iyi kullanıyor. Onların önünde de çok garanti olmadığı sürece uzun top oynamayıp sürekli yakınındakileri oyunun içine katan takımın maestrosu Taşkın'la bu ligin en iyi orta saha kurgularından birine sahip olduğunu söyleyebilirim Gümüşhane'nin.

İnegölspor'un orta sahasına baktığımızda ise işler tamamen değişiyor. Emrah Dağ çok iyi mücadele edip elinden geleni yapsa da orta sahadaki partneri Oğuz Kocabal takımın en verimsiz ve en yetersiz ismi.

Bir orta saha oyuncusu topu ayağına almadan önce bir çevre kontrolü yapıp topu ayağına aldığında da oyunun yönünü değiştiremeyecekse, aldığı her topu aldığı oyuncuya iade edecekse, oyun içinde hiç inisiyatif alamayacaksa, rakip 3 kişi baskı yapıyorken stoperden aldığı topu stopere iade ederek gol yemeye sebep olacaksa kusura bakmasın ama bu takımda oynamasın bir zahmet.

Şu oyuncu geçen yıl şöyleydi, bu oyuncu geçen yıl böyleydi demeyi bırakalım artık. Görünen köy kılavuz istemiyor. Şu anki Oğuz Kocabal'ın yerinde takımdan herhangi biri bile oynasa daha yüksek katkı verir. Aynı şeyler Lider Koç için de geçerli.

Transferi gerçekleştiğinde nihayet tam bir sağ beke kavuştuk diye sevinirken sahada izlediğimiz Lider'in her geçen maç daha kötüye gittiğini görüyoruz.

Takım sporlarında bireysel performansları çok fazla değerlendirmek doğru değil ama Osman Hoca'nın artık bu kötü performanslara bir dur demesi gerekiyor.

Yazının başında da söylediğim gibi; eğer daha iyi bir İnegölspor isteniyorsa Gümüşhane maçının görüntüleri Kanal 16'dan alınıp defalarca oyunculara izletilsin. Bu maç çok önemli ipuçları içeriyor çünkü. Ligde galibiyeti olmayan Tokat karşısında İnegölspor'a Pazar günü için başarılar diliyorum.