Bundan sonra her Cumartesi günü geride bıraktığımız haftayı sizler için değerlendirmeye çalışacağım.

İnegöl için yoğun ve hareketli geçen bir haftayı geride bıraktık. Haftaya Osmanbey Caddesi üzerinde yaşanan bir yangın faciasıyla başladık. Nedeni bilinmeyen sebepten çıkan yangın sonucunda 7 işyeri büyük çapta hasar gördü.

Büyük yangınlarda eksikliğini yaşadığımız itfaiye yine yangına müdahalede eksik kaldı. Yangından geriye harabe bir görüntü kalırken, hafızalarda itfaiyenin yetersizliği kaldı.

Hafta içerisinde yaşanan diğer olaylara baktığımızda ise İnegöl merkezine yılın ilk karı yağdı. Gece etkili olan kar yağışı sonrası İlçe Kaymakamlığı ilçemizde tüm okulları 1 gün süreyle tatil etti.

Hafta içerisinde en anlamlı ve dikkat çeken olay, Halep'teki çocuklara pijama gönderilmesi oldu. İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) giyim kursiyerleri de Kızılay kanalıyla Halep'e gidecek olan yardımlara katkıda bulunarak; 100 adet çocuk pijamasını dikip Halep'deki çocuklara gönderdi.

Kötü bir sezon geçiren İnegölspor da hafta içerisinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Süper Lig ekibi Kasımpaşa ile karşılaştı. İstanbul'da oynanan mücadelede İnegölspor, 2 kez öne geçmesine rağmen rakibine 3-2 yenildi. Bordo Beyazlılar bu sonuçla, B grubunda puansız son sırada yer aldı.

Geride bıraktığımız hafta içerisinde emniyet ekipleri, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları ve devlet büyüklerine hakaret ettikleri iddiasıyla 1'i öğrenci, 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden M.Ş.S. tutuklanırken, diğer 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İnegöl'de devam eden FETÖ operasyonlarında ise 2 şüpheli yakalandı. Adliyeye çıkartılan şüphelilerden, İnegöl'deki bir kurumun eski müdürü olan İ.O. tutuklanırken, FETÖ ile bağlantısı olduğu için kapatılan okulda çalıştığı bildirilen S.Y.adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haftanın son gününde, Hilmiye Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir su fabrikasında yaşanan olayda, araçtan indiği sırada rahatsızlanarak araçtan yere düşen Rahmi Yerli (50) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

CHP'de de devir teslim töreni gerçekleştirildi. Pazar günü yapılan kongrede, İlçe Başkanlığına seçilen Necmi Demir, görevi eski başkan Necdet İrgin'den devraldı.

Hafta içerisinde yine trafik yoğunluğuna ve otopark sorununa bir nebzede olsa çözüm olacak 90 araç kapasiteli katlı otoparkın temeli düzenlenen törenle atıldı. İnegöl'ün ikinci katlı otoparkı olacak projeye, İnegöl Belediyesi eski başkanlarından Mehmet Çıracı'nın adı verildi.

Köşe yazımın son bölümünde, 1. Komando Tugay Komutanlığında askerlik görevini tamamlayan İnegöllü askerin mucize kurtuluşunu yazmak istiyorum.
Kayseri Erciyes Üniversitesi yakınlarında bomba yüklü araçla, çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse düzenlenen terör saldırısından, erken terhis olmasıyla kurtulduğu ortaya çıktı. Patlamadan bir hafta önce İnegöl'e gelen askerimiz, erken terhis olmasaydı patlamanın yaşandığı yerde yada otobüste olacaktı. Kendisiyle yaptığımız görüşmede, askerimiz isminin yazılmasını istemedi.