Bursa siyaset arenasına, Bakan olarak; Bülent Arınç, Faruk Çelik ve Mehmet Müezzinoğlu gibi isimler geldi geçti.

Arınç'ın mazi olduğu, Çelik ve Müezzinoğlu'nun liste dışı kaldığı Bursa'da artık yeni bakan Hakan Çavuşoğlu...

Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Başbakan yardımcısı olarak artık yeni bakanlar kurulunda.

Peki onca milletvekili arasında, Çavuşoğlu'nu farklı kılan neydi ki, Faruk Çelik ve Mehmet Müezzinoğlu gibi isimlerin kabine dışında kaldığı bir tabloda, Bursa'dan O tercih edildi.

Elbette karar mercileri açısından birçok gerekçe vardır.

Elbette Bursa'nın her milletvekili değerlidir. Her biri de Bakanlık yapabilecek kapasitededir.

Ben tespit ettiğim tek bir gerekçeyi paylaşacağım.

Tarih 27 Nisan 2015

Henüz Türkiye 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşamamıştır.

Paralel Yapı ile Mücadele devam etmektedir.

Ancak paralel yapıya karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi sesi net ve güçlü çıkan siyasi sayısı çok azdır.

Ülke sıkıntılı günlerden geçmekte, bir taraftan da seçim çalışmaları devam etmektedir.

İşte o günlerde, 27 Nisan 2015 tarihinde, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu İnegöl'e gelir.

Seçim çalışmaları için İnegöl'e gelen AK Parti Bursa Milletvekil ve milletvekil adayı Hakan Çavuşoğlu, Akhisar Mahallesi'nde kurulan pazarı gezer.

O gün kendisine İnegöl Ak parti ilçe başkanı Adem Demirel, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve Belediye Meclis üyesi Ahmet Kara gibi isimler eşlik eder.

Çavuşoğlu pazarı gezer, esnafla konuşur, planlanan seçim çalışmasını yapar.

Buraya kadar her şey normal...

Aynı günlerde, FETÖ'nün hakimleri paralel yapıyla ilgili şok tahliye kararları vermektedir.

İşte Çavuşoğlu bu noktada FETÖ'ye karşı İnegöl'de çok önemli bir çıkış yapar. Henüz 15 Temmuz darbe girişimine 2 yıldır vardır.

Çavuşoğlu İnegöl'de ki konuşmasında; Paralel Yapıyı terör örgütü olarak tanımlar,17-25 Aralık girişimlerinin de darbe girişimi olduğunu söyler. En önemlisi de 15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimine de kalkışacaklarını o günlerden tespit eder.

MİLLİ İRADEYİ BOĞMAK İÇİN HAREKETE GEÇECEKLER

İşte Çavuşoğlu'nun İnegöl'de ki o açıklaması:

"17-25 Aralık darbe girişiminden sonrasına, hatta ondan önceye baktığımız zaman, 7 Şubat MİT operasyonu, Gezi olayları, aslında Paralel Yapı, Türkiye'nin geleceğine, istikbaline bariyer oluşturmak gibi bir misyonu yüklenmiştir. Maalesef dini görünümlü örgüt mensupları, ülkemizin bütün hücrelerine kadar sirayet etmiş.

Bunlar yargı bürokrasisiyle varlığını sürdürüyorlar. Bunları 17-25 Aralık operasyonları sırasında gördük. Akabinde HSYK'nın yapmış olduğu açıklamalarda bunu gördük.

Dolayısıyla bu ülkenin, devletin çeşitli organlarına yuvalanmış Paralel örgüt mensupları olduğu herkes tarafından bilinmektedir.

Bunlar zaman zaman fırsat bulduklarında bu ülkenin demokrasisini, milli iradesini boğmak için harekete geçecekler, bunu da görüyoruz.

Dün akşam yaşananlara aslında hukuk garabeti kelimesi bile kifayetsiz kalır. Hakikaten Asliye Ceza Mahkemesi'nin bu noktada bir tahliye kararı vermesi tam bir yetki gasbıdır. Yetki gasbının olduğu yerde de bu hüküm yok hükmündedir.

Nitekim, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız bu noktada gerekli açıklamaları yaptı. Paralel Yapı'nın bu mahkemeler kanalıyla yapmış olduğu bu girişimde rol alan hakim, savcı, bunların kesinlikle işlediği suç görev suçu değildir, Paralel örgütün menfaatleri doğrultusunda işledikleri bir terör suçudur. Bu suçtan yargılanmaları gerekir"

Evet... İşte Çavuşoğlu'nu farklı kılan noktalardan biri, ta başından beri FETÖ karşısında net duranlardan biri olmasıdır. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerinde bir numaralı kriterin bu olduğunu çok iyi biliyoruz.

Artık Bursa'nın abisi ve bakanı Çavuşoğlu... Artık bugünden sonra Bursa ve İnegöl siyaseti söz konusu olduğunda Çavuşoğlu'nun ismini daha çok konuşup, daha çok yazacağız.