Geçtiğimiz Cumartesi günü, Eğitim Bir Sen İnegöl Temsilciliği'nin, eğitimciler için düzenlediği, Safranbolu gezisinde idim.

Aynı gün aslında İnegöl'de olmam gerekiyordu. Çünkü Ufka Yolculuk Yarışmasının İnegöl'de ödül gecesi vardı.

Hamdolsun, kendi kategorimde İnegöl birincisi olmuştum. Yarışmada dereceye giren biri olarak özellikle davet edilmiştim.

Üstelik İnegöl birincileri arasında çekilecek kurada, 1 kişi Umre, 1 Kişi de Kudüs gezisi ödülü kazanacaktı.

Safranbolu gezisinde bulunmama rağmen, gönlüm İnegöl'de idi. Bir taraftan Safranbolu ve Abant'ı geziyor, diğer taraftan İnegöl'den gelecek müjdeli haberi bekliyordum.

Ve nasibimizde varmış ki; Umre ödülü bize çıktı. Müjdeli haberi İlyas Sağlam Hocam telefonla arayıp verdi.

5 senedir katıldığım Ufka Yolculuk yarışmaları vesilesi ile çok ilim ve dua almıştım. Bu da Rabbimizin ikramı oldu. Şimdi nasip olursa Bayram Sonrası Umre yolculuğu gözüküyor.

Bu yılın başında bu güzel ve anlamlı yarışmayı köşeme taşımıştım. 03 Ocak 2017 tarihli köşe yazımda demiştim ki,

UFKA YOLCULUK

"Ailece katılabileceğiniz bir yarışma var. Kaçırmayın derim. Yarışma sonunda UMRE ödülü var. Bu işin maddi yönü... Manevi kazancı ise paha biçilmez.
Yediden yetmişe herkes bu yarışmaya katılabilir.

Yarışmanın adı: Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması... Bu yıl 5.si düzenleniyor.

Hamdolsun ben de 4 yıldır çoluk çocuk bu yarışmaya katılıyorum. Kazandığımız maddi manevi hediyeleri anlatmakla bitiremem. Bu yıl yine çocuklarımla birlikte hazırlanıyorum inşallah.

Yarışmaya hazırlık için Facebook çalışma grubu bile kurduk. Katılmak isteyenler mailimden ulaşabilirler.

Yarışmanın her yaşa göre ayrı ayrı seviyesi var. Bu sene yarışma konusu olarak K.Kerim meali belirlenmiş. Test tarzında, şıklı sorularla yapılacak yarışmanın soruları K.Kerim mealinden gelecek.

Eğitim Camiasından tanıdığım değerli büyüklerim; İlyas Sağlam ve Selahaddin Arslan Hocalarım bu yarışmanın gönüllülerinden. Gazeteye uğramışlar yarışmanın çalışma kitabını bırakmışlar.
Yarışmaya anne, baba, abi, abla, teyze, dede, eli kalem tutan herkes katılabilir. Yaşlara göre kategoriler var sınavda. Her yaşın, sorumlu olduğu sureler ve sorular farklı.

Yarışmada ödül alabilmek için illa da dereceye girmeniz gerekmiyor. Yarışmaya katılıp, belli oranda soru çözenler için de kura ile Umre kazanma fırsatı var. Umre ödülünü kazanan yanında ailesinden birini de götürebiliyor. Tüm masrafları karşılandığı gibi üstüne bir de 2500 TL harçlık veriliyor. Diğer ödüller için yarışmanın web adresine bakın derim.

Ailece bu harika yarışmaya katılabilirsiniz. Yarışmanın İnegöl, Bursa ve Türkiye geneli olmak üzere 3 ayrı ödüllendirme ve derecelendirme alanları var. Derece yapan kişi, tüm alanlardan ödül alabiliyor."

SİZ DE AİLECE BU YARIŞMAYA KATILABİLİRSİNİZ

Yarışma 26 Mart 2017 Pazar günü Saat: 10.00 da tüm Türkiye'de gerçekleştirildi. Sınav merkezlerinden biri de İnegöl idi.. İnegöl genelindeki okullarımızda bu yarışma gerçekleştirildi.

Her bir yarışmacıya, yaşına göre soru kitapçığı dağıtılırdı ve öğrenciler gibi sıramıza oturup soruları çözdük.

Seneye de inşallah bu heyecan devam edecek. Yarışmaya dair konuşulacak çok şey var. Biraz olsun merak uyandırabildiysem şu internet adresine mutlaka girin bakın; www.ufkayolculuk.com.

Ben de bu yarışmada varım diyorsanız; www.ufkayolculuk.com. İnternet adresine girin ve bilgi sahibi olun.

Var mısınız, bu kutlu yolculuğa katılmaya? Bekleriz Efendim!