Bu haftaki Dipsizgöl Kıraathane sohbetimize köy meydanında ki, köy kahvesinden devam ediyoruz. Yatsı namazından gelenler birer ikişer kahveyi doldurmuş. Dışarıda ki çınarın etrafından gayri, kalabalık trapa yanına kadar taşmıştır. Derken Kahveci Karakulak İbram. ''Êvet komşular bu akşam ki çaylar ,kekler yeni muhtar adayı olan arkadaşlardan,. Yok öyle boş beleş Muhtar adayıyım havası atmak. Önce elinizi cebe atacanız. İkramlarda bulunacanız. Hangi adayın ikramını beyenirse, Vatandaş oyunu O adaya verecek. Kaybedende hiç Seçmene kızmasın. Demek ki İkram olayında yarışı kaybettik deyip 5 yıl sonraya hazırlansın. Ve dahi "Yüce Rabbim. Hayırda birbirinizle yarışın" diye buyurmakta. Buna uygun ikramlarda bulunasınız Ona göre ikramlarda yarışın. Hadi bakalım kolay gele.Kapat olum Mustafa Televizyonu Bak İncili Deden de Geldi.'' Ve İncili Çavuş yerine oturmuş. ''Evet komşular konuşmak isteyen var mıdır.?'' Deyende. Kanbır Halil'in İnegöl'de ikamet etmekte olan torunu Turan:''Dede Eğer müsadeniz varise, pek bu sohbet ortamına denk gelemediğimden, ben konuşmak isterim.'' Deyen de: ''Tabi Evlet Müsade Senin.'' ''Evet, komşular bak kahveci İbram Agam'da AKP'li bi dakkada çay ve kek işini Muhtar adaylarına kilitledi. Olayı da hayırda yarışın ayetine bağladı. Bunların zihniyeti böyle. Normal vatandaş bunu yapıyor. Ekabir takımında olanları ise ülkemizin satacak kitleri kalmadığından olsa gerektir ki, AKP'ye Oy verenlere huzur'u mahşerden berat belgesi veriyor. Birileri de Çıkıp Oy vermek Beka meselesi diyor. Abi Allah aşkına bizler mahallemize muhtar, yaşadığımız şehre de belediye başkanı seçecez. Bunun Ülkemizin Beka ' sıyla ne alakası olabilir?
Bizler ülkemizi yönetme görevini sizlere seçimler yoluyla tebiliğ etmekteyiz. Yanlış yapan Belediye başkanlarını zaten görevden almaktasınız.Yalan mı? Nerede Altepe'ler, Topbaş'lar, Gökçekler? Sizden olan bu başkanları görevden aldınız.Suçları yokmuş ki hepsi dışarıda. Bu gün yine size oy istemekteler. Suçlu olsalardı içerde olurlardı. Ya da Doğuda bi dünya belediyeye kayyum atadınız. Demek ki ülke bekası söz konusu olduğunda belediyelere kayyum atayıp görevden alabiliyorsunuz. Şimdi ne değişti? Bazı ekabir arkadaşlar dahada ileriye gidip; Tayyip giderse ülke biter sendromu yaşamakta. Etmeyin Abilerim: Günümüzden 948 Yıl önce, Atamız Alp Arslan 26 Ağustos 1071'de Cuma Günü Malazgirt Meydan Muharebesiyle Anadolu'nun kapılarını bizlere açmıştır.Anadolu Bu tarihten gayri TÜRK'Lerin yurdu olmuştur. 40 Bin Alp'iyle 200 bin kişilik Romen Diyojen'e Malazgirt Ovasını dar eden atamızdan Rabbim Razı OLSUN.
Nerede Atamız ALPARSLAN? Nerde Alaaddin Keykubat'lar. Nerde Ertuğrul Gaziler,Nerede Kosava Fatihi Murat Hudavendigar'lar, Yıldırım'lar. Çağ Kapatıp Çağ Açan Fatih'ler. Hilafet'i Ülkemize getiren Yavuz'lar, Yazılı Kanunlar Çıkartan Kanuni'ler. 29 Ekim 1923'TE Cumhuriyeti Kuran Mustafa Kemal'ler? Demek ki Ülke Beka'sı kişilere endeks li değil.Hatta ve hatta hiç kimse yanlış anlamasın. Haşa Peygamber Efendimiz dahi vefat etmiş. Lakin İslam bekası hala devam etmektedir. Edecektir de.
Lakin bizde yalaka da, hain de çok kardeşim. Adam gibi iktidar alternatifi muhalefet'imiz olmadığından bu sıkıntıları çekmekteyiz. Adeta 81 Milyon nüfusumuza rağmen ''Kaht-I Rical'' yaşamaktayız.'' Deyen de. Arkadan bises ''Eee, ozaman oyları kime verecez?'' diye bağırır. Valla ben anlamam kardeşim kime verirseniz verin'' Derin Bir sessizlik Kıraathaneyi kaplamıştır. Adeta herkez yeni bir diriliş için sanki yeni bir ERTUĞRUL beklemektedir. Son sözü İncili Çavuş Söyler: ''Hep gene asfalt çiğnemiş bak bu bizim Halil'in Torun Kasaba'da. Baya bi adam olmuş" deyen de; Kahvede bir kahkaha tufanı patlar gider.

Sonra mı? Sonrası haftaya inşallah... Genç Gazete'ye abone olacan öğrenecen.
GARİP FAKİİ.