Bir zamanlar yazmıştık diye bir köşe hazırlamaya karar verdim. Öyle ya geçmişte birçok şeyi yazıp köşemize taşımışız.

Söz uçar yazı kalır demişler. Yazdıklarımız arşivde duruyor. Arşivimi inceleyip geçmişe dönmeyi seviyorum.

Arşivdeki birçok yazı güncelliğini koruyor aslında. İşte onlardan biri; İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a ait.

Başkan Aktaş şüphesiz İnegöl gündeminde en çok yer alan isimlerden biri dolayısıyla en çok da tartışılan ve konuşulan bir isim.

Başkan Aktaş en son Annesinin vefatı ve 13. Hizmet yılında yaptığı açıklamalarla, hem İnegöl hem de Bursa gündeminin ilk sıralarında yer aldı.

Başkan Aktaş'ın İnegöl Belediye Başkanlığındaki son dönemi. Bu sebeple Büyükşehir Belediye başkanı ve Milletvekili olma ihtimali sık sık gündeme gelmeye başladı.

ALTEPE VE AKTAŞ BİRBİRİNE RAKİP OLABİLİR

Bu konu Recep Altepe'ye de soruldu. Başkan Altepe'nin cevabı çok makuldü. Dedi ki: "Gazeteciyle siyasetçi bir araya gelince bunlar konuşulur, normal. Bursa kimsenin çiftliği değil, kimseye mülk de değil. Seçim yaklaştığında herkes aday olabilir. Şehre değer katacak, Bursa halkının benimseyip teveccüh göstereceği, görevi layıkıyla yapacak kişilerin gelmesi önemli"

Başkan Altepe güzel söylemiş: "Bursa kimsenin çiftliği değil, kimseye de mülk değil."

Herkes aday olabilir. Tebessüm ederek söylüyorum; Ben dahi aday olabilirim.

Altepe de farkındaki; şu an en büyük rakiplerinden biri Başkan Aktaş.

Gerçi Başkan Altepe'nin diğer açıklamalarına bakılırsa; devam etme niyetinde.

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz'ın bu konudaki sorusuna: "Ben hep siyaseti görev bildim. Olmamız gerekiyorsa oluruz, faydalıysak, katkı sağlayabiliyorsak kabul ederiz. Nasipte ne varsa yine öyle olur. Gücüm yettiğince, ayakta olduğum sürece Bursa'ya hizmete devam etmek isterim" cevabını verdi..

BAŞKAN AKTAŞ HAYIR DEMİYOR

Başkan Aktaş'ın bu konudaki açıklamalarına bakarsak; görev süresinin 13 yılını değerlendirdiği toplantıda, Aktaş, bir gazetecinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ilişkin sorusunda şu yanıtı verdi:

"Ben bu soruya birkaç senedir muhatap oluyorum. İnsanın karşısına gerçekten dönem dönem fırsatlar, imkanlar çıkar. Allah bana 3 dönemdir İnegöl Belediye Başkanlığı nasip etti. Neyin hesabını bundan sonra yapabilirim ki, Türkiye'de. Temenni ve duamız, Allah kaldıramayacağımız yükün altına bizi koymasın.

Beraberinde tüm samimiyetimle söylüyorum, aldığımız terbiye edindiğimiz tecrübe, ticaretimiz ve belediyede çok daha sorumlulukları alabilecek kapasitemiz varken, parti büyüklerimizin hem de bu manadaki karar vericilerin söylemleri ve etkileri sonucunda farklı bir oluşum ortaya çıkarsa buna da hazırız. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Parti büyüklerimiz ve karar vericilerin etkileriyle farklı oluşum ortaya çıkarsa hazırız"

Özetle; Başkan Aktaş hayır demiyor. Neyse bu mevzu uzun... Yazmakla bitmez. Şimdilik bu kadarıyla yetinelim.

SİMİT SATIP, SANDIK ÇAKAN BAŞKAN

Gelelim arşivdeki yazımıza;

Bir zamanlar, Genç Ajansın grafik ve tasarım sorumlusu olan Kerim BAYRAKTAR, İNLİFE isimli bir dergi çıkarıyor.

Daha önce Genç MÜSİAD Başkanlığını da yürüten Bayraktar, Genç Ajans'taki görevinden ayrılmış ve kendi ajansını kurmuştu.2011 yılından bahsediyorum.

İNLİFE Dergisi, 2.sayısında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile yapılan özel bir röportaja yer vermişti. Yazıda Başkan Aktaş'a ve aile yaşamına dair ilginç bilgiler vardı. İşte onların bir kısmı:

1-Başkan Aktaş, ilkokulu Şükrünaili Paşa İ.Ö. Okulunda okumuş. Hayatındaki ilk başkanlık deneyimini okulda yaşamış. Ancak 2 ay başkanlık yapabilmiş...

2-Lise yıllarında gür saçlara sahip olan Başkan Aktaş, saçı uzun olduğu için bir hocasından okkalı bir tokat yemiş.

3-Başkan Aktaş hayatında unutamadığı ilk tokadı babasından yemiş aslında. İlkokulda babasından izinsiz simit sattığı için...

Babası onun elektrikçi çırağı olmasını istemiş. Başkan Aktaş çocukluğunda simit de satmış, sandık da çakmış.

4-Başkan, lisedeyken kravat takmayı, Üniversitede ise tıraş olmayı sevmezmiş.

Başkan Aktaş diyor ki; "Rabbim bana öyle bir iş verdi ki, hem kravat takınıyorum, hem de her gün traş oluyorum."

5-Annesi, Başkan Aktaş'ın çocukluğundan beri hep imam olmasını istermiş.

Kendisi ise lise yıllarında coğrafya öğretmeni olmayı düşünmüş ve Belediye Başkanı olmayı hayal etmiş.

6-Çilek Mobilya'da Pazarlama Müdürlüğü de yapan Başkan Aktaş, "Çilek'te aldığım maaşı belediye başkanı olarak almıyorum." diyor.

Yazının devamını merak edenler İNLİFE Dergisinin ikinci sayısına bakabilirler. Şimdilik bizden bu kadar... Ülkem ve kentim adına hep güzel şeyler yazmak dileğiyle...