Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, geçtiğimiz günlerde bir programda 'İnegöl, Bursa'dan hizmet alamıyor', 'Bursa ve Ankara ayağımız çok zayıf' türünden sözler sarf etti.

Bu sözlerin üzerine Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kendi ifadesiyle 'kastı aşan bazı konuşmaları' düzeltme ihtiyacı hissetmişti. Aktaş, uzun uzun İnegöl'ümüze yapılan hizmetlerden bahsetti.

İşin Ankara ayağını bir kenara bırakalım. O ayrı bir yazı konusu. Biz Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıl 3 ay zarfında yani 27 ayda yaptıklarına bakalım.

Aktaş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Henüz iki yıl olmasına rağmen birçok kırsal mahallemizde gerçekleşen sıcak asfalt uygulaması, şehir merkezinde yapımı devam eden beylik hanı restorasyonu ve Merpa Pazar yeri kırsalda yapılan 17 milyon TL'lik su ve kanalizasyon hattı yine kırsal mahallelere yönelik yapılan 12 milyon TL'lik tarımsal sulama yatırımları ve daha iki gün önce temelini attığımız şehir merkezine yönelik 21 milyon TL'lik yağmur suyu hattı projesi gerek şahsımın gerekse de 6 büyükşehir meclis üyesi arkadaşımın ısrarlı takipleri ve büyükşehir belediye başkanımızın çalışmalarıyla gerçekleşmiştir"

Başkan Aktaş muhasebeci hatta mali müşavir. Hesabı kitabı -3 yıl muhasebecilik yapmış olsam da- benden çok daha iyi bilir. Ben bu yapılan - yapılmaya başlanıp; birçoğu lafta kalan ve tamamlanmayan da diyebiliriz- yatırımlara karşılık Bursa bizden ne almış onu ortaya koymaya çalışayım.

İnegöl'ün seçimden önce su fiyatları 1,80 TL civarındaydı ve aylık 1,5 milyon TL'lik su geliri vardı. Şu an su fiyatları 5 TL'ye yaklaştı. Her ay zamlı faturalar. Köylerden, beldelerden de artık su geliri elde ediliyor. Şu an Büyükşehir Belediyesi hiç bir yatırım yapmadığı sudan aylık olarak yaklaşık 4 milyon TL gelir elde ediyor.

Garaj gelirleri ve İNULAŞ'tan yine bir tek kuruş yatırım yapılmadan havadan alınan paraları da işin içine katın. Ayrıca İller Bankasının İnegöl'e yatırdığı paranın yıllık 25 milyon TL'si artık Büyükşehir'e gidiyor.

50 milyon TL'lik su + 25 milyon TL İller Bankası + Garaj ve İNULAŞ 'ı da katın hiç yoksa bir yılda 80-90 milyon TL İnegöl'den Büyükşehir'in kasasına gidiyor. Buna reklam ve ilan vergilerini de katmıyorum.

27 ayda bunun karşılığı kaba bir hesapla 200 milyon TL'dir. Yani Büyükşehir'e bağlandığımız günden bugüne Recep Altepe'nin başkanlığını yaptığı Bursa Büyükşehir Belediyesi bizden 200 milyon TL almış. Karşılığında ne vermiş?

Onu da Başkan Alinur Aktaş yazılı açıklamasında ifade ediyor. Hepsini toplasanız 100 milyon TL'yi bulmuyor. Altepe bizden kepçe ile alıyor ama kaşıkla veriyor. Eğer İnegöl Belediyesi de su paralarını o noktalara taşısaydı; Altepe'nin ballandıra ballandıra anlattığı o projeleri hayata geçirirdi.

Olayın özeti şudur aslında. Büyükşehir bizden aldığını aynı oranda yada aşağısında bize hizmet olarak verecekse; bu kanunun hiçbir anlamı, mantığı yok. Zaten onu İnegöl Belediyesi de yapardı. Biz daha fazlasını istiyoruz. Çırpınmamızın tek sebebi de bu.

Alinur Aktaş'ın Haydar Cerrah ile ilgili kastı aştığına dair ifadelerine katılmıyorum. Cerrah, duygularımıza tercüman olmuş.

Kent Konseyi Başkanına başka STK'lar, kurum ve kuruluşlar da katılmalı ki; üç kuruşluk yatırımlarını devasa yatırımlar diye kakalamaya çalışan ve İnegöl insanının aklıyla dalga geçen Recep Altepe, hiç olmazsa İnegöl konusunda bir kendine gelsin.

Hesap ortada sayın başkan. Sizden habersiz İnegöl'ün göbeğine ucube dikmeye kalkan bir adamı savunmak yerine; İnegöl'le kafa bulan Altepe'ye en güzel cevabı veren yakın arkadaşınızı savunun bence. Doğru olan yol budur.