HEYKEL DEĞİL, HİZMET YAPIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta Ak Parti'nin il başkanlarını toplamıştı. Bu hafta da Belediye Başkanlarını topladı.

ATO Congresium'da düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, heykelinin yapılmasına tepki gösterdi.

Erdoğan'ın ilk heykeli Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde belediyesi tarafından yaptırılmıştı. 15 Temmuz Anıtı'nda yer alan Heykel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tanka eliyle 'dur' işareti yapmasını konu ediniyordu.

Erdoğan'ın tepkisi üzerine bu heykel dün kaldırıldı.

Erdoğan'ın tepkisini çeken diğer heykel Kocaeli'de yapılmış. 15 Temmuz temalı anıt parktaki Erdoğan heykeli, kendisine benzememesiyle de gündeme gelmişti.

Bunun gibi bazı Ak Partili Belediye Başkanları, büyük bir marifet işliyorlarmış gibi Erdoğan Heykelleri yapma yarışına girişmişlerdi.

Dün Erdoğan, Belediye Başkanları toplasında bu işgüzarlığa son noktayı koydu ve kendisine ait tüm heykelleri çöpe gönderdi. Belediye Başkanlarını da uyardı: "Heykel yapmayın, hizmet yapın" dedi.

İşte Erdoğan'ın o sözleri:

"Şahsımın heykelini ve benzerlerini yapmışlar. Tabii bunu duyunca ben çok çok üzüldüm. Bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar yapılmasını istiyorum, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bir defa bunları kaldırttık.

Bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler. Heykel değil hizmete yönelik eserleri diksinler. Bunların bizim değerlerimizle çatışan şeyler olduğunu bir defa bilmemiz lazım. Asla bu yola girmeyin, hiçbir arkadaşım böyle bir yanlış yapmasın. Bundan sonra kimse de bu yola tevessüle etmesin"

Sanırım bu uyarı, tüm Belediye Başkanlarına ders olmuştur. Mesele Tayyip Erdoğancılık yapmak değil, hizmet yapmaktır. Kimse daha çok Tayyipçi görünerek koltuğunu garantiye alamaz. Bu millete koltuk ve put sevdalısı dalkavuklar değil, hizmet ve Hak sevdalısı adamlar lazım.

Dünkü önemli toplantıdan notlar paylaşmaya devam edelim.

Erdoğan Belediyecilikten bahsederken Refah Partisi Belediyeciliğinden bahsetmeyi de unutmadı. Çünkü Milli Görüş belediyeciliği gerçekten bu ülkede Halka ve Hakka hizmet konusunda en güzel örnekleri sunmuştur. Başarılı Ak Partili Belediye Başkanlarına bakın, çoğunluğunun geçmişinde Milli Görüş vardır. Kim ne derse desin, hem Erdoğan'ın başarısında, hem Ak Parti'nin başarısında Milli Görüş geçmişinin ve tecrübesinin payı çok büyüktür.

Yerel yönetim başarısı ile dikkat çeken ve yükselen Ak parti, yine yerel yönetimlerdeki başarısızlık ve kalitesizlik sonucu geriler, hatta bir ANAP ve DYP gibi siyaset tarihinde kaybolur gider.

Erdoğan bunun farkında. Bu sebeple en büyük değişimi Yerel Yönetimlerde yapmayı hedefliyor. Dünkü toplantıda Belediye Başkanlarını uyardığı konuşmasında bu mesajı çok net görüyoruz:

"Şimdi önümüzde yeni bir seçim ve imtihan var" diyen Erdoğan, "2019 seçimlerinde sadece cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliğinde değil, aynı zamanda belediye başkanlığı seçiminde de yüzde asgari 50+1 oya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu bir hedeftir. Şayet belediyecilik hizmet işiyse, ki kesinlikle öyledir. Önümüzdeki seçimde çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Milletimizin gönlünde daha fazla yer edinmek için de buna uygun bir vizyon ortaya koymamız, projeler geliştirmemiz, ekipler oluşturmamız gerekiyor. AK Parti, belediyelerdeki tecrübelerimizin, hizmetlerimizin, başarılarımızın üzerine kurduğumuz, hükümetteki kadroların özünü de belediyelerdeki arkadaşlarımızın oluşturduğu bir partidir. Çünkü mektep belediyeler. " şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Belediyecilik dönemimizde, millete hizmet etmenin sadece yol yapmaktan, su, kanalizasyon, ulaşım sorunlarını çözmekten ibaret olmadığını, aynı zamanda gönülleri de yapmaktan geçtiğini yaşayarak gördük. Bu tablo bizim de hem AK Parti olarak kurumsal hem de bireysel anlamda kendimizi geliştirmemiz, yenilememiz ve geleceğe hazırlamamız gerektiğini gösteriyor. Biz, kendi kendimizle yarışıyoruz, öyle de devam edeceğiz. 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde yüzde 50'nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz. Şehre hükmeden değil, şehre hizmet eden belediyecilik anlayışı ve bulunduğu görevi bir emanet olarak gören belediye başkanları sayesinde bugün bulunduğumuz noktaya ulaştık."

Dünkü toplantıdan notlarımız bitmiş değil. Gelecek günlerde paylaşmaya devam edeceğiz