En çok mahçup olduğum hadiselerden biri yoğun trafikte çocuklara ya da kadınlara yol verdiğim zaman yaşadığım tablo oluyor. Mahçup bir şekilde ve koşturarak karşıya geçme çabaları karşısında üzülüyorum.

Nasıl oldu da mecburiyeti bir lütufmuş gibi sunacak duruma geldik diyorum. Sürücüler olarak kendilerine nasıl bir hissiyat vermişsek sanki yol vermek büyük bir erdemmiş gibi hissedilir oldu. Bu tabloyu acilen değiştirmeliyiz.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bana göre ilginç bir açıklama yaparak Yeni ekonomi programı bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi'ni işaret ederek "Uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek" dedi. Şimdi merak ettiğim daha önce hangi şirketle olan anlaşmamızı iptal ettik ya da sona erdi de McKinsey ile anlaşma yapıldı.

Yok daha önce anlaşma yapılmış bir şirket yoksa bunun sebebi neydi? Eğer böyleyse bu büyük bir eksiklik miydi? Yeni hükümet şekli mi bu gereksinimi doğurdu? Yoksa dağ fare mi doğurdu?

Yukarıdaki fotoğraftaki sözü söyleyen Süleyman Soylu. Ancak gelinen nokta çok farklı. Ayaklarını kırıp içeri atmak için yola çıkanlar sağlam ayaklı olanları da dışarı salmakla meşgul.

Hata yapanı uyarmakla meşgul olmaktansa uyaranı kınamakla vakit geçirmek. Mazlumlar çile çekerken zalimlere imkan sunmak. Umarım bu yanlıştan dönülür.

NEDİR BU FALLİNG STARS?

Geçen hafta "falling stars" denilen acaip bir eyleme dair bir kaç kelime etmiş idim.

Nedir bu falling stars? Her geçen gün yeni bir akımın ortaya çıktığı sosyal medyanın yeni trendi Türkçe karşılığı Kayan Yıldızlar diyebileceğimiz bir şey. Hollywood yıldızları başta olmak üzere milyonlarca Instagram kullanıcısı uyduruktan düşme fotoğraflarını paylaşıyor. Akımı ilk başlatan isim DJ Smash diye birisi. Özel jetten inerken kendini yere attı ve yakın arkadaşlarını etiketleyerek siz de yapın diye meydan okudu. Günümüzde bir çok insanı kıskandıran hayatlarını sosyal medyada paylaşarak ilginç ve eğlenceli olduğunu iddia ettikleri bir akım sizin anlayacağınız. ?Ancak ülkemizde acayip bir durum söz konusu oldu. Paylaştıkları fotoğraflardan İslami değerleri de üzerinde barındırdığı kanaati oluşan bayanlar da bu trende uymuşlardı.

Özellikle başörtülü hanımefendilerin tavırları ile alakalı müthiş bir tepki söz konusu oldu kamuoyundaBenzer bir tepki bende de oluşuyor.

Ancak onların bu durumundan ziyade bu duruma düşmesine yol açanlara tüm tepkim. Yaptıklarının doğal olduğunu sanmalarına sebep olanlara.