Tarih:30 ekim 2003
O tarihte GençGazete şu manşetle çıkar: "Uyarılara rağmen İnegöl dolandırılıyor"
Tüketici sorunları hakem heyetinin araştırmasına göre İnegöl o günlerde, özellikle seyyar pazarlamacılar tarafından dolandırılmaktadır.
2002 yılında İnegöl'de 460 dolandırıcılık vakası yaşanmıştır. Bu kayıtlara geçen rakamdır. Belde ve köylerde bildirim yapılmayan dolandırıcılık olayları da dikkate alındığında bu rakam 2 binleri bulmaktadır.
Dolandırıcılar daha çok çevre illerden gelmektedir. Pazarlamacı kılığına girmişlerdir. Yeni açılan bir mağazanın tanıtımını yaptıklarını iddia etmektedirler. Kura ile hediye dağıttıklarını söylerler. Gerisini biliyorsunuz. Bir miktar alışveriş yapılır. Ve pazarlamacılar kopardıkları para ile kaybolurlar. Ne hediye gelir ne de satın alınan ürün.
10 yıl geçti gelişen teknoloji ile birlikte dolandırıcılar da tekniklerini geliştirdiler. İnternet ve cep telefonu aracılığı ile bu işi yapıyorlar. Pazarlamacılıktan da vazgeçtiler, arayıp polis ve asker olduklarını iddia ediyorlar. Teröristlerle başınızın belada olduğunu söyleyip, banka hesabınızı boşaltıyorlar.
Dolandırıcılara karşı en büyük tedbir; yalnız hareket etmemek... Söylenenleri kesinlikle yapmamak gerekiyor. En yakın karakola giderek, Emniyet güçleri ile anında gelişmeleri paylaşmak bu durumda en doğru hareket olacaktır.
HERKES KENDİNE BAKSIN
Zamanın CHP ilçe başkanı Necmi Demir'dir. Başkan Demir Ak Parti'ye yüklenir; Herkes kendine baksın" der. Konu şudur: Ak Parti grup başkan vekili Faruk Çelik, Deniz Baykal'ın tek adamlığını ve CHP içi hizipleşmeleri eleştirir. Necmi Demir de; Biz de tek adamlık yoktur. Bizi eleştirenler kendilerine baksınlar" der.
Necmi Demir açıklamasında; "Bizim kongremizde herkes düşüncesini açıkca ifade eder. Tartışmalar da yaşanır. Bunlar bizim iç dinamiğimiz ve kendi meselemizdir. Biz başkanımızı oy birliği ile değil, oy çekliği ile seçtik. Biz de tek adamlık, tek liderlik saltanatı yoktur. AKP gibi değiliz." Diye konuşur.
O tarihte Mart ayında yerel seçim vardır. Ak Parti Belediye seçiminde İnegöl'de 6-0 alacağını iddia etmektedir. Demir'in bu iddia ile ilgili değerlendirmesi şöyledir: "Kendileri haricinde mevcut siyasi partileri yok saymaları iktidar sarhoşluğundan olsa gerek. CHP Bursa ve İnegöl'de başarılı oalcaktır, kimsenin şüphesi olmasın" der.
"ESNAF HÜKÜMETTEN MEMNUN"
O tarihte İnegöl Esnaf Sanatkarlar Kefalet kooperatifi başkanı Hasan Öke, Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı'nın kendilerine yaptığı ziyarette, Esnafın Ak Parti hükümetinden memnun olduğunu açıklar.
Sedat Kızılcıklı yoğun bir ziyaret trafiğindedir. Kaymakam Erdoğan Bektaş'ı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'ü, Ertuğrulgazi Derneği'ni, Kafkasspor'u ve Kurtuluşspor'u ziyaret ederek temaslarda bulunmuştur.
Ziyaret esnasında Öke; faiz oranlarının düşmesi ve kredi limitlerinin artması sonucu esnafın yüzünün gülmeye başladığını söyler.
GÜNEŞE ALDANDILAR
Kışa doğru İnegöl'de yaz sıcağı vardır. Kısa süreli soğuklardan sonra, Hava sıcaklıkları o tarihte mevsim normallerinin 10 derece üstüne çıkmıştır.
Ancak Uludağ'da kar vardır. Güneşe aldanan vatandaşlar, yükseklerden gelen soğuk rüzgarla çarpılırlar.
Ve İnegöl'de güneşe rağmen soğuk algınlığı salgını yaşanır. İnegöl devlet hastanesi nezle ve grip vakaları ile tıkanma noktasına gelir.
.