Bilindiği üzere İnegöl Kaymakamı ve İlçe Emniyet Müdürü yeni atandı. Yine Jandarma komutanı binbaşı Uğur Baş'ın da tayini çıktı. Çok yakın bir zamanda yapılacak yerel seçimlerle birlikte yeni dönem belediye başkanı da seçilmiş olacak.

Bu tabloyu neden sundum?

Hep birlikte yeni yöneticiler alacakları kararlarla İnegöl'ümüz için eksiklik olan ve çözümü de bir o kadar kolay bazı meseleleri çözebilirler mi?

Yayalara ceza uygulamasına dikkat çeken İnegöl'de yöneticilik yapan Ali Karaca beyefendi sosyal medya hesabında bakın ne demiş ; "Aynı hassasiyetin İnegöl'de polisin gözünün önünde;

Parmak kadar boylarıyla elektrikli bisiklete binip ne lamba ne kural dinlemeden trafikte tehlike oluşturan çocukların ailelerine de,

Trafikte yine ne kırmızı ışık ne kural dinlemeden geçen motorsikletlere de,

Trafiğin en yoğun olduğu bölgelerde ters şerit falan dinlemeden giden elektrikli veya normal motorsikletlere de uygulanması uygun olacaktır."

Yine İnegöl'ün tanıman isimlerinden Fahrettin Baykan'ın da bir talebi var ; "İnegöl'ün cadde ve sokaklarında yüzlerce çarpık veya hurda haline gelmiş arabalar var hem görüntü kirliliği hem otopark konusunda sorun yaratmaktadır acaba bunlar sahipleri ile görüşülüp toplanabilir mi Bu konunun muhatabı olan kurum ve kuruluşlara duyurulur." demiş.

Haklı bir talep değil mi?

Son olarak bir esnaf odamızda görev yapmakta olan Mehmet Acar beyin hakkı konuda teşekkür ettiğine bir bakalım ; "Kimin aklına geldiyse Allah razı olsun. İshakpasa ilkokulu yanı. Arabalardan kaldırımı kullanamıyorduk." demiş sayın Acar.

Ali Karaca beyin temennisi, Fahrettin Baykan beyin ricası ve Mehmet Acar beyin duası üzerinden söylemimizi şekillendirelim. Tüm yöneticilerimizin yenilendiği bir dönemde gelin anlayışlarımızı da yenileyelim. Bir çoğu doğal ahlaki kurallarımız içinde yer alan basit uygulamalarla İnegöl'ü daha yaşanabilir bir şehir haline dönüştürebiliriz.

Biraz canımızı yakabilir, canımızı sıkabilir ancak böylesine hızlı büyüyen bir şehirde ihlal edilmesine göz yummadığımız kurallarımız olmazsa olan yine bize olmaya devam edecek.

XXX

Bu hafta müsadenizle bir konuya daha temas ederek yazımı noktalamak istiyorum.

Bu hissi yalnızca ben yaşıyorum sanıyordum. Ne zaman ki uzun yıllardır İnegöl spor camiasında varını yoğunu ortaya koyup mücadele eden İsmail Kocal bey de aynı dertten muzdarip olduğunu söyledi biraz araştırma gereği duydum ve anladım ki bu konuda yalnız değilmişim. Ben de İnegöl Belediyespor'un lisanslı bir sporcusuyum. Her yıl faaliyetlere katılabilmek için lisans yenileme zorunluluğumuz var. İnegöl'de bu durumda binlerce sporcu var. Her lisans değişimi bir imtihana dönüyor bizim için. Kendimi Avrupa Birliği ülkelerine vize alan turist gibi hissediyorum. Yetkililerden tüm sporcu arkadaşlarım ve kardeşlerim adına bu işi daha kolay çözebilecek bir formül hususunda çalışma yapmalarını rica ederim.