ÖMER ŞEN KÖŞE YAZISI

Aday adayları için geri sayım başladı. Muhtemel adaylara dair bir çok iddia var.

İşte onlardan biri...

Beş büyükşehirde beş bakanın seçim yarışına gireceği iddia ediliyor.

Yerel seçimlerde aday olması beklenen bakanlar şunlar:

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım (İstanbul),

-Sanayi Bakanı Nihat Ergün (Kocaeli),

-Çalışma Bakanı Faruk Çelik (Bursa),

-Aile Bakanı Fatma Şahin (Gaziantep),

-Spor Bakanı Suat Kılıç (Samsun).

Ekim ayında bu iddiaların gerçekleşme ihtimali çok yüksek.

Bu gelişme sonrasında 5 yeni ismin kabineye alınması bekleniyor. Bu isimlerden biri de Numan Kurtulmuş.

Numan Kurtulmuş ismi gelecekte Ak Parti siyasetine yön verecek isimlerden biri olmaya aday.

Biz önümüzdeki seçimlere bakalım.

Eğer Faruk Çelik'in Bursa Büyükşehir Başkanlığına aday olma ihtimali gerçek olursa Bursa siyasetinde tüm dengeler alt üst olur.

Ben şahsen Faruk Çelik'in Büyükşehir belediye başkanlığına sıcak baktığını düşünüyorum. Bursa Büyükşehir, bakanlık sonrası bana göre ret edemeyeceği bir teklif. Siyasi hesapları kapanmamış olan bir politikacı için de altın bir fırsat...

Yeter ki Başbakan Erdoğan istesin. Bakan Çelik, hayır mı diyecek?

Bu iddianın gerçekleşmesi ihtimalinden hareket edelim.

Faruk Çelik Büyükşehir Başkanlığına aday olmakla birlikte, ilçe belediye başkanlarının belirlenmesinde söz sahibi olmak isteyebilir.

Bu doğal bir istek olarak karşılanacaktır. Başbakan Erdoğan'ın bu isteği geri çevireceğini düşünmüyorum.

Çünkü artık ilçe belediye başkanlıklarını büyükşehirden bağımsız düşünmek mümkün değil. Yeni Büyükşehir yasası ile birlikte ilçeler de büyükşehir'e bağlandı.

İlçe Belediye başkanları Büyükşehir Belediye başkanı ile birlikte çalışacaklar. Ekip lideri olarak Büyükşehir Belediye başkanı, istediği isimleri ekibi için önerebilir.

İşte bu ihtimal gerçekleştiğinde İnegöl siyasetinde de tüm dengeler alt üst olur.

Faruk Çelik ile Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in yakınlığını bilmeyen yok.

Bu şu anlama geliyor: Bursa Büyükşehir adayı Faruk Çelik olursa, İnegöl'de de Hüseyin Şahin'in işaret ettiği isim ön plana çıkar.


Manavlar çok iddialı

Manavlar son bir kaç yıldaki hamleleri ile İnegöl kültürel hayatında ön plana çıktıkları gibi siyaset dünyasında da çok konuşulur oldular.

Erdoğan Kızmaz başkanlığındaki Manavlar, şu an İnegöl'ün en çok gündeme gelen derneklerinden birine sahipler.

Çok iyi halkla ilişkiler çalışması yaptıkları dikkatlerden kaçmıyor. Manavlar İnegöl'ün sosyal ve kültürel hayatında çok iddialılar. Ancak bu iddialarının siyasi kulvara da taşındığını görüyoruz.

Manavlar son günlerde Belediye başkanı bizden olmalı fikrini çok dillendiriyorlar. Olası adaylık ihtimalinde de Erdoğan Kızmaz'ı Belediye başkanlığına aday olarak görüyorlar.

Erdoğan Kızmaz hocanın henüz bu iddialarla ilgili bir açıklaması yok. Ancak Alinur Aktaş'ın tekrar adaylığına sıcak baktığı söyleniyor.

İnegöl siyasetinde manavların da çok konuşulmaya başlandığı bu günler de Manavlardan dikkat çeken bir hamle daha geldi. Manavlar derneği Bursa'ya da açıldı.

Bu gelişmenin üzerine Dernek yönetimi, Vali Münir Karaoğlu'nu ziyaret etti. Asıl dikkat çeken ziyaretler ise peşinden geldi.

Erdoğan Hoca ve yönetimi AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ı ziyaret etti. MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ile yine önemli bir görüşme yapıldı. Ziyaret edilen il başkanlıkları arasında SP, DP ve BBP de var.

Tartışmasız, Manavlar yerel ve genel siyasette daha etkin olmayı hedefliyorlar.

.