Bilmiyorum haberiniz oldu mu? İnegöl tarihinde ilk kez Dünya 1.si çıkardı. Duymadınız mı? Duymadığınız için şaşırmayın. Zaten çok önemsenmedi. Sanki her hafta dünya 1.si sporcu çıkartıyoruz da bu da öyle rutin olmuş, alelade bir şeymiş gibi yetkililerce, yerel ve ulusal medyamızca pek değer verilmedi.

Nedir, kimdir bu Murat Efe ? Murat Efe, İnegöl Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübünün eğitmenliği yapıyor. Yurt içinde ve dışında müsabakalara da katılan İnegöllü bir genç. Ayrıca Uludağ Üniversitesi'ne millilikten ilk sırada Beden Eğitimliği Öğretmenliğine girmiş. Halihazırda 1.sınıfta okuyor Murat.

Murat Efe, Bulgaristan Varna şehrinde geçen yaz 1-9 Temmuz tarihleri arasında yapılan KYOKUSHİN U 18-21 Full-contact dünya şampiyonasında 85 kg da Dünya Şampiyon'u olmuştu. Dünya şampiyonu Murat Efe, Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Milli Antrenör İsmail Kocal önderliğinde İnegöl girişinde çiçeklerle karşılanmıştı. Tabi sadece bu kadar..

Bir kaç gün İnegöl medyasında haber oldu. Sonra belediye başkanı makamına çağırıp kendisine teşekkür etti. Gazeteler fotoğraflayıp haber yaptı ve bitti. Bu kadar işte. Hepi topu bu. Ne de olsa bir daha ki sene bir dünya şampiyonu daha çıkarırız değil mi? Ne var yani her sene çıkartmıyor muyuz? Çok basit değil mi bu işler !?

Çokta abartmaya gerek yok.. Yok mu gerçekten..? Gerçekten İnegöl her sene dünya şampiyonu mu çıkarıyor? Murat'ın ve hocası Milli Antrenör İsmail Kocal'ın daha fazla onore edilmesi gerekirdi bence. Mesela ben olsaydım yetkililerin yerine, Murat'a burs bağlanmasını sağlardım. Gerçi CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurusu sonucu belediyelerin burs vermesi yasaklandı ama iş adamlarımız, STK'larımız v.s. devreye sokulup, rica edilip bir burs bağlanabilirdi pekala.

Belediye başkanı o beldenin el-eminidir. Kime dese kırmazdı herhalde. Sonra bir caddeye, sokağa Murat Efe'nin adını verirdim mesela. Efe'yi ailesiyle beraber bir yemeğe götürür onore ederdim. Belediye Spor salonunun ismini Murat Efe Spor Salonu yapar bu başarının dillerde ve belleklerde daha uzun süre tutulmasını sağlardım.

Hem Murat için hem de onu duyan, bilen, gıpta eden gençler için daha önemli başarılara karşı kamçılayıcı olurdu bu. Ama bu büyük başarı geçen yaz yaşandı ve bitti. O kadar! Oysa başka bir şehirde olsaydı emin olun Murat Efe hala konuşuluyor olurdu. Bu bir fırsattı. İnegöl için bir fırsattı. İnegöl'de spora gönül vermiş binlerce genç için bir fırsattı. Uyuşturucu, alkol ve zinanın pençesine düşmüş daha fazla gencin spora eğilimini sağlamak için bu bir fırsattı..

Gençlere, "Yahu İnegöl'den bile Dünya şampiyonu çıkıyor. Biz neden olmayalım?" dedirtecek bir fırsattı bu. Ayrıca İnegöl'ün tanıtımına da katkı sağlayabilecek önemli bir fırsat. Sevgili yöneticilerimiz bu fırsatı kaçırdılar. Gerçi geç kalınmış sayılmaz ama gerekli refleks gösterilemedi hala maalesef.

Umarım bir an önce bu yanlışlar izale edilip Murat'ımıza sahip çıkarız... Nice Muratlar yetiştirebilmek adına bu elzemdir. Yetkililerimizde bu sorumluluk... Sorumluluklarının gereğini yerine getirmeliler... Alinur başkana, Alper başkana, sayın Kaymakamımıza bu konuda önemli görevler düşüyor bence.