İkinci yarı başladı. İnegölspor ikinci yarının ilk maçında Menemen Bld.Spor'u ağırladı ve hiç de şaşkınlık yaratacak bir skor ortaya çıkmadı. Ligin açık ara farkla en fazla beraberlik alan takımı olan Bordo-Beyazlı ekibimiz bu maçta da sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.
Geçtiğimiz haftalardan farklı olmasını bekliyordu herkes İnegölspor'un. Devre arası kampının takıma neler getireceği, transferlerin kim olup nasıl katkı sağlayacağı gibi sorular eşliğinde Menemen Bld. maçına çok iyi başladı İnegölspor. Hatayspor maçından sonra en baskılı ve en etkili oyun oynandı. Menemen bile bu kadar baskı altında kalacağını beklemiyordu muhtemelen. İlk yarıda 2 tanesi net olmak üzere birçok pozisyona girdi İnegölspor. Rakip yarı sahada en kalabalık olduğu maçlardan biriydi bu. Rakip yarı sahada kalabalık olunca da pozisyon sayısı da oyun keyfi de taraftarı ümitlendirdi. Bu yarım saatte eksik olan tek şey goldü. İlk yarının son 15 dakikasında Menemen Bld. oyunu dengeledi. Erman Kılıç'ın uzaktan İnegölspor kalesini yokladılar ancak sonuç alamadılar.
İkinci yarının tamamında dengeli oyun vardı. İnegölspor'un, sezonun ilk yarısında sürekli bahsettiğimiz, tempolu oyunu maçın sadece bir bölümünde oynayıp geneline yayamama hastalığı bir kez daha ortaya çıktı. Rakip kalede birkaç cılız pozisyon dışında etkili olamadı. Oysa Menemen Bld. ikinci yarıya çift forvetle başladı. İnegölspor orta sahası sayısal olarak üstün olduğu Menemen Bld. orta sahasına net bir üstünlük kuramadı. Önce Menemen Bld.'nin şans golü, sonra da Oğuz Kocabal'ın golü skoru belirledi.
İnegölspor adına sahada gördüğümüz artılar bizi ikinci yarının devamı için önemli. Oyunu rakip yarı alanda yerden oynama isteği, hücumda hızlı şekilde çoğalması ve oyuncuların mücadele anlamında gelişim göstermesi artılar olarak görülebilir. Takıma katılacak olan en az iki transfer daha takımı üst seviyelere taşıyabilir. Eksilerine baktığımızda ilk yarıyla aynı şeyler, fizik yetersizlik ve oyunun geneline hakim olamamak. İnegölspor adına stoperler uzun oynamaya ne kadar geç başlarsa oyun anlamında o kadar geliştiğimizi söyleyebilirim. Zira bu maçın 60. dakikasından sonra defanstan uzun toplar atılmaya başlandı. Benim gözlemlediğim diğer bir eksi oyuncu veya teknik heyet kanadında değil, yöneticiler kanadında. Maçtan sonra bir yönetici bu maçtaki beraberliğe seviniyor, takımı eleştirenlere siz futboldan ne anlarsınız diyor. Eğer İnegölspor, sahasında Play-Off potasındaki direkt rakibi Menemen Bld.'yi yenemiyorsa kusura bakmayın ama bu iyi sonuç değildir. Hele ki takıma verilen dayanışma yemeğinde Onursal Başkan Alinur Aktaş, "Puan farkını Play-Off'un en altındaki takımla değil, liderle hesaplayın." diyorken kendi sahanda maç boyunca hiçbir şey yapmayan Menemen Bld.'den 1 puan aldığına seviniyorsan sezonun geri kalanı için işin zor.
Özetle İnegölspor, oyun anlamında gelişim sergiledi. Ancak maç boyu hiçbir şey yapmayan Menemen Bld. Spor'un ölüsünün İnegölspor'dan 1 puan aldığını söyleyebiliriz. Haftaya önemli Bugsaş maçı için İnegölspor'a başarılar diliyorum.