İnegölspor, yeni başkanını ve yönetim kurulunu seçti. Hayırlı uğurlu olsun. Önümüzdeki yılın, idari ve sportif açıdan başarılı bir yıl olması en büyük temennimiz. Zira 2016-2017 sezonunda her ikisinden de uzak kaldığımızı bu seçim sürecinde öğrendik. Sportif olarak zaten dibi gören bir İnegölspor vardı geçtiğimiz sezon. İdari olarak da yaklaşık 1,5 milyon TL borcun olduğu birçok kişi tarafından kongre sürecinde öğrenildi. Bu da geçmiş İnegölspor yönetiminin çok da başarılı olmadığının bir göstergesi bence.

Önceki başkan Timur Erezsarı'nın göreve devam etmeyeceğini açıklamasından sonra hem kulislerde hem gazetelerde birçok isim konuşulmaya başlandı. Bazı isimler gerçekten adaylık düşüncesinde olsa da bazıları hiç ismi geçmemesine karşın, gazetelere başkanlık düşüncesi olmadığı konusunda açıklama yapan reklamsever kişilerdi. Hatta bazı gazetelerdeki bu reklam kokan haberlerde sözde adayın sahibi olduğu kurumun ismi bile verildi. İnegölspor isminin bireysel veya kurumsal olarak reklama alet edilmesi beni son derece rahatsız etti.

Seçim süreci Coşkun Karduz'un adaylığını açıklamasıyla başladı. Üstelik Timur Erezsarı'nın devam etmeyeceğini söylemesinin hemen ardından adaylığını açıkladı Karduz. Ancak kulüp üyeliği olmamasından dolayı seçime tek adayla girildi.

Borçları ödenen veya yapılandırılan İnegölspor'un, iki kez ertelenen kongresinden sonra ismi seçim sürecinde çok fazla geçmeyen yeni başkanı Cebrail Kemer oldu. Ben adı geçen başkan adaylarının birçoğunu tanımam, ne iş yaptıklarını da bilmem. Seçim sürecinde de şu başkan olsun, bu olmasın gibi bir düşüncem de olmadı. Ancak bana göre en önemli tutumu Coşkun Karduz sergiledi bu süreçte. Diğer adaylar ve aday adayları gibi bu süreçte sıkça konuşulan 1,5 milyon TL'lik borcu düşünmeden. Ya da diğer aday adayları gibi "borç ödensin sonra aday oluruz" düşüncesine girmeden. Mevcut başkan 2-3 haftalık ertelenen süreçte neredeydi? Neden aday olmak için son anı bekledi? İnegölspor başkanlığı ve yönetim makamı bu kadar basit değildir, olamaz da. Önceki başkan görevi devretmek için kongreye bile katılmıyor. Enteresan işlerin olduğu bu kongre sürecinden sonra "İnegölspor'un vay haline" diyorum.

Yeni yönetim kurulunda önceki dönemlerde görev yapmış isimler var. Önceki dönemde görev yapmış isimlerden biri de teknik direktör olacak. Taşkın Güngör. İnegölspor'la 3. Lig'de şampiyonluk yaşamış, iki yıl önce, Serhat Güller'in yerine geldiği görevde İnegölspor'u Play-Off potasına sokup bu şansı son maçta kaybetmiş olması kulağa hoş geliyor. 3. Lig'deki İnegölspor'u çok fazla izlemedim ancak Play-Off'u son maçta kaçırdığı sezon İnegölspor hiç de zevk veren bir futbol oynamamıştı, bu da bir gerçek. Hayırlısı olur inşallah.

İnegölspor'un yeni yönetimi geçen yılı iyi incelemeli. Sezon içinde olabilecek her şey geçen yıl yaşandı. Geçen yıl yapılan yanlışlardan ders alınırsa önümüzdeki sezon başarılı bir sezon olabilir. Eğer oyunculara yapılması gereken ödemeler zamanında yapılırsa sezon sonunda borç olmaz. Özellikle transfer konusunda çok iyi adımlar atılmalı. Transferde başarılı olamadığınızda, devre arası Hüseyin Pala gibi kötü oyunculara sarılır, yüz binlerce lira verdiğiniz halde zerre verim alamayıp kulübü borca soktuğunuzla kalırsınız.

İnegölspor'un yeni yönetimine başarılar diliyorum. Umarım bu sezon idari ve sportif açıdan başarılı bir sezon olur.