Sırada yerel seçimler var. Süreç normal işlerse 4 ay var. Mart 2019'de yerel seçimler yapılacak.

Partilerde aday adaylık süreci devam ediyor. Büyük bir sürpriz yaşanmazsa İnegöl'ü yönetecek ismin yine Ak Parti'den çıkması bekleniyor. Ak Parti'de bugün aday adaylığı için son gün.

Genel merkez kararı ile mevcut Başkanlardan müracaat alınmadı. İnegöl'de Alper Taban, Bursa Büyükşehir'de Alinur Aktaş, göreve devam etme niyetinde.

Belediye Başkanlığı için bir aday listesi hazırlasak, mevcut Belediye Başkanlarını dikkate alarak; elde var bir diyoruz. Bu başlıkta bir liste yapacak olsak, şüphesiz aday listemizin başında İnegöl'de Alper Taban, Bursa'da Alinur Aktaş var.

İnegöl için listemizin ikinci sırasında da; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına Alper Taban ile birlikte çıkan ikinci isim; Nedim Bayram var. Nedim Bayram'ın da görev verilmesi halinde hazır olduğunu biliyoruz. Yine hatrı sayılır camia ve isimlerin de kendisini desteklediğini biliyoruz. Nitekim Nedim Bayram'ın da bugün aday adaylığı için müracaat etmesi bekleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Alinur Aktaş'tan sonra en çok merak ettiğimiz isim: Eski Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin. Şahin'in de bugün aday adaylığı için Bursa'da müracatı bekleniyor. Hikmet Şahin Hoca'nın vefatının 9.yılında, Hikmet Hocanın siyaseten talebesi sayılan 2 İnegöllü ismin büyükşehir başkanlığı için yarışını, çok anlamlı buluyorum. Tabi bir taraftan da; Hikmet Hoca'yı Büyükşehir başkanlığı adaylığında, devre dışı bırakan Beyaz Bursalıların, 2 İnegöllü ismi de liste dışı bırakıp tekrar Bursa'da borularını öttürecekleri ihtimalini dikkate almıyor değilim.

Bu noktada görüşümü açıkça beyan edeyim; İnegöl il olmadıkça, ya da İnegöl Bursa Büyükşehir'e bağlı oldukça, Bursa Büyükşehir Belediye başkanının kim olacağının çok da önemi yok.

Recep Altepe dönemini de gördük. İnegöllü Alinur Aktaş dönemini de gördük. Büyükşehir önceki dönemlerde kötü yönetilmenin bedelini ödüyor şu anda. Bütçesi başta olmak üzere kendi belini doğrultmaya çalışmakla meşgul. Hangi sebeple olursa olsun, Büyükşehir'e bağlı olmanın İnegöl'e çok da faydası olmadı. Aynı tespit İl Başkanı İnegöllü Ayhan Salman için de geçerli. Bursa'nın başında İnegöllü isimlerin olması, İnegöl'e gurur ve kıvançtan başka bir şey kazandırmadı.

Tabiki yine İnegöllü bu isimlerin Bursa'nın yönetiminde söz sahibi olmalarını isteriz. Hatta yeni dönemde bu isimlerden İnegöl için daha çok hizmet umut ederiz. Ancak tekrar etmek gerekirse; İnegöl için bu noktadan sonra yapılacak en büyük hizmet; İnegöl'ün il olmasıdır. Ya da Büyükşehir yönetim ve hizmetinde İnegöl'ün, diğer ilçelerden farklı bir yere sahip olmasıdır.

Daha önce İnegöl'de; Umut Ortakçı, Adem Demirel, Ayşe Kuş ve Devrim Kosova aday adaylığı için müracaat etti. Bugün de Bülent Temelli, Yavuz Uğurdağ, Ahmet Bayhan ve Sedat Öpçiner gibi isimlerin müracaat etmesi bekleniyor. Elbette her biri; değerli, İnegöl sevdası olan ve İnegöl için hedefleri olan insanlardır. Bunu tartışmıyorum. Ancak bir İnegöllü olarak tek şey söylüyorum: İsimler ve partiler değil, kazanan İnegöl olsun. Kaybeden hangi isim ve parti olursa olsun, kaybeden İnegöl olmasın. İnegöl, potansiyeline yakışır bir şekilde adam gibi yönetilsin. İnegöl'ün artık kaybetmeye ya da yerinde saymaya tahammülü kalmamıştır.