7 yıl önce İnegöl gündeminde şu konular vardı:

1-İnegöl'ün Bursa Büyükşehir'e bağlanıp bağlanmayacağı konusu: Bir Modef açılışında, ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den almıştık kara haberi. Tüm İnegöl tepki göstermişti. Kimileri ihtimal dahi vermemişti. Ancak Altepe'nin verdiği haber doğru çıktı. Bursa'ya bağlandık ve Bütünşehir olduk. Sonuç, onu da size sorayım; memnun olan var mı Büyükşehir'den?

2-İnegöl'ün il olup olamayacağı konusu: Birçok politikacı geçti İnegöl'den. İl olma sözü verdiler İnegöllü seçmene. Demirel, Özal ve Erbakan Hoca'ya nasip olmadı bunu gerçekleştirmek. Onlar toprak oldular ancak İnegöl'ün il olma hayali hala yaşıyor. En son Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eğitim Kampüsü açılışında umutlanmıştık, il müjdesi için. O gün de alamamıştık beklenen haberi. Yakın zamanda yeni bir il haberi almak zor gözüküyor. Yeni iller ilan edilse, kesin İnegöl de listede olur umudu taşıyoruz. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Önümüzdeki referandumda Hükümet sistemi değişir, taşlar yerinden oynarsa, bu konuda daha büyük umutlar taşıyabiliriz. Benim ki söz değil sadece beklenti, ona göre...

3-İnegöl'e özel ilçe statüsü verilip verilmeyeceği konusu: Bizim için İnegöl büyük bir kent. Türkiye'nin yükselen yıldızıyız. Şahsen ben de İnegöl'ü çok seviyorum. Kentime dair daha güzel cümleler kurabilirim. Ancak bizim kendimizi nasıl gördüğümüzden çok dışarıdan nasıl göründüğümüz çok önemli. Bari il olamadık, bizi özel ilçe statüsüne alın diye bir beklentimiz oldu bir ara. İyi de Ankara'dan nasıl görünüyoruz acaba? Dışarıdan bakınca kaç gramız? Türkiye'nin 957 ilçesinden birisiyiz. Onlardan ne farkımız var, diye düşünüyor olabilir yetkililer. Böyle olunca Bilecik kadar hükmümüz olmuyor Merkezi yönetim üzerinde. Sonuç; Özel ilçe statüsü kabul olmayacak bir dua gibi bir şey.


4-Bozüyük-Bursa bağlantılı demiryolunun İnegöl'den geçip geçmeyeceği konusu: İnegöl'ün büyükleri İnegöllü eski bakan Ahmet Türkel'in kıymetini çok iyi bilirler. Yenişehir'in büyükleri de bir o kadar sevmezler bu ismi. Neden çünkü yarım asır önce İnegöl ve Yenişehir arasındaki Ankara yolu mücadelesini bu isim sayesinde İnegöl kazanmıştı. İnegöl sahip olduğu sosyal ve ekonomik imkanları bu yola borçlu. Yıllar sonra Yenişehir yolun rövanşını alıyor. Hızlı tren ve demiryolu Yenişehir'den geçecek şekilde planlandı.


5-Bursa-Eskişehir arası ekspres karayolunun İnegöl'den geçip geçmeyeceği konusu: Demiryolu konusunda olduğu gibi bu konuda da yükselen yıldız Yenişehir...

6-İnegöl'e bir Üniversite kurulup kurulmayacağı konusu: Meslek Yüksek Okulumuz oldu. Fakültemiz oldu. Eğitim Kampüsümüz oldu. Ancak İnegöl Üniversitesi hala bir hayal olarak gündemimizin raflarında bekliyor.


7- 7 yıl önce İnegöl Fakültesinin kurulması ve Eğitim Kampüsünün tamamlanması konuları da İnegöl Gündeminin ilk sıralarında yer alıyordu. Bu iki konuda İnegöl hedefine ulaştı.

8- 7 yıl önce Yeni İnegöl Hastanesi'nin yapılması ve Yeni İnegöl TOKİ projelerinin hayata geçmesi de İnegöl gündemini meşgul ediyordu. Bu iki konuda da İnegöl hedefine ulaştı. Gerçi Yeni Hastanenin yeri konusunda tartışmalar bitmiş değil. Yetkililerin kulağına gidiyor mu bilmiyorum ama halkın arasında bu alanın zemininde ciddi su biriktiğine ve hastanenin taşınacağına dair ciddi dedikodular var. Tabiki bunlar ciddiye alınacak söylentiler değil. Ancak kesin olan bir şey var; gelecekte bu hastaneyi buraya değil de İnegöl dışına yapsaydık diye daha çok konuşacağız.

Yeni İnegöl projesine gelince; hep söylüyorum, bu proje bana göre Başkan Aktaş'ın en büyük projesi. Mevcut İnegöl doldu, sıkıştı ve boğuluyor her yönden. Bir an önce eski İnegöl'ün boşaltılması gerekiyordu. Yeni İnegöl, yaşadığımız şehre bir nebze nefes aldırdı. Alanyurt'un varlığı da öyle. Ancak biz İnegöllüler eski alışkanlıklarımızdan kolay kolay vaz geçemiyoruz. Bu yüzden de Toki bölgesi, konutlaşmada beklenen ilgiyi henüz görebilmiş değil. Eski İnegöl'ü inatla doldurmaya ve tüketmeye devam ediyoruz. Anlaşılan bizden geçti bu işler, bakalım yeni nesil ne yapacak? Gelecek maçlara bakıyoruz artık...

Size son bir şey söyleyeyim: Bir İnegöllü olarak temennim hep şu olmuştur: Kazanan isimler değil, İnegöl olsun...