İnegöl gibi düz bir ovada her zaman yağmur yağınca böyle manzaralar oluyor. Neden mi? Şehrin konumu ve şehrin kuruluş şekli yüzünden...

Siz dümdüz ovaya şehir inşa ederseniz, dünyanın en iyi alt yapısını da kursanız eğer o alt yapıya eğim veremiyorsanız o su orada kalır.

Yani alt yapının da bir eğimi olmak zorundadır. Osmanlı neden hep bayıra ev yapmış? Eskiler neden hep yamaçlara şehir kurmuş, bi düşünmek lazım.

Ya da Avrupa'daki Şehirlerin hepsinin ortasından illa bir nehir geçer, su kanalları geçer, bütün yağmur kanalları o derelere verilir.

Yamaçlara kurulan şehirlerde, yağmur durmaz akar gider. Kuraklık zamanı katı atıklar kendiliğinden akar gider, şehir kokmaz. Hem de ovayı korumuş, tarım arazilerini öldürmemiş olursunuz.

Bu şekilde şehir planı olduğu sürece, akıntıların önünü kestiğimiz için, derelerin yolunu değiştirdiğiniz için, gerekli gereksiz barajlar yapıldığı için, doğanın dengesiyle oynadığımız için, sera gazlarını çoğalttığımız için; Doğa er geç intikamını alacak, almaya da başladı zaten.

Hayıflanmanın, alt yapı çalışmaları yapılmıyor, demenin manası yok.

1000' de 2 meyil verilen bir şehirde alt yapıyı değiştirsek de çok fazla bir çözüm olmayacaktır.

Yani yapılacak yeni alt yapıda akıntı olmayacaksa yapmak sadece göz boyama olur....

İNEGÖL'ÜN ATLARI

Pazar TRT1'de Vahşi Batının Kovboy filmlerinden bir tanesi var. Küçükken hep bu filmlere özenip kovboy olmak isterdim taki kovboyun inek çobanı olduğunu öğrendiğim ana kadar.

Düşünsene kovboysun, en vahşi atlara binip çok hızlı silah çekip düello yapıyorsun ama çobansın işte sonuçta.

Siz de bu filmleri seviyorsanız oradaki gördüğünüz sahneleri canlı canlı İnegöl caddelerinde yaşayabilirsiniz.

Neyse konu vahşi batı değil Yahşi İnegöl....Fotoğrafları paylaşıyorum. Burası Kozluca Yolu İnegöl'ün yeni yerleşim alanı...

Belediye defalarca bu beygir sahiplerini uyardı, topladı ama sonuç hep aynı. Başı boş dolaşan bu hayvancıklar, her an kazaya davetiye çıkartıyor.

Hem çarpana yazık, hem atlara... Atlara bir şey olursa doğru Sakarya'ya sucuk olmaya.

Fakat kaza olunca suçlu kim oluyor? Nasıl soru bu? Çarpan mı yoksa beygir mi, kim olacak?

Bu beygir sahiplerinde, hiç mi akıl, mantık yok? "Saldım çayıra Mevlam kayıra" dedikleri işte bu.

Kozluca yoluna döndüğünüzde dikkatli olun...Taş düşebülür, beygir çıkabülür..