Son günlerde tarafıma çokça sorulan sorulardan bir tanesi olan işveren teşvikleri konusunu anlatacağım sizlere.

5 PUANLIK PRİM TEŞVİKİ

2008 yılında 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile tüm işverenler için, istihdam ettikleri işçiler için ödemeleri gereken sosyal güvenlik priminde 5 puanlık indirim uygulaması 2019 yılında da devam ediyor. Bu teşvikten yararlanmak için işverenin aylık prim ve hizmet belgesini yasal süresi içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmesi ve tahakkuk eden primlerinin zamanında ödemesi gerektiği gibi, Sosyal Güvenlik Kurumuna idari para cezası borcu bulunmaması da gerekir. Borcu olup yapılandıran ve taksitlerini aksatmadan ödeyen işverenlerde bu teşvikten yararlanabilir. İşyerinde kayıt dışı işçi çalıştırdığı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tespit edilen işveren ise yüksek meblağlarda cezalarla karşılaşmakta olup, 5 puanlık indirimden de 1 yıl süreyle yararlanamamaktadır. 52 il ve 2 ilçede (Gökçeada-Bozcaada) 5 puanlık prim teşvikine ek olarak 6 puanlık indirim de 2019 yılında da devam edecek. Daha önce 6 puanlık indirimden sadece 10 ve üzeri işçi çalıştıran işverenler yararlanıyordu 2019 da ise 1-9 işçi çalıştıran işverenlerde bu ek indirimden yararlanabilecek.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

İlk olarak 2016 yılında uygulamaya giren ve 2018 yılının 9. ayında sona eren asgari ücret desteği 2019 yılında da devam edecek. Fakat bu destekte değişiklik yapıldı nedir o değişiklik açıklayalım. Asgari ücret desteğinde 500 işçi kriteri getirildi.500 ve üzerinde işçi çalıştıran işverenler 101,00 TL , 500 den az işçi çalıştıran işverenler ise 150,00 TL işçi başına asgari ücret desteği alacak.

EK İSTİHDAMA DESTEK

Bu destek, 2019 ve 2020 yılında ilk defa işe alınacak işçinin sigorta primlerini ve vergilerini devlet karşılayacak. Kriterler şöyle;

  1. Sigortalı işe alındığı aydan önceki 3 ayda 10 günden fazla sigortalı olmaması
  2. İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması
  3. İşverenin aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresi içinde Sosyal Güvenlik kurumuna vermesi, prim ve idari para cezası borcu olmaması gerekiyor.

Destek tutarı sektöre göre değişiyor. Şöyle ki;

İmalat veya bilişim sektöründeki işyerlerinde ilgili döneme ait günlük brüt asgari ücretin sigortalının prim ödeme gün sayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere tüm primler, diğer sektörlerdeki işyerlerinde ilave istihdam edilecek her bir sigortalı prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanarak devlet tarafından karşılanacak.

KADIN VE 18-29 YAŞ ARASINDAKİ ERKEKLERE DESTEK

Teşvikten yararlanmak için, işverenlerin sigortalının istihdam edildiği tarihten önceki son 6 ayın ortalama sigortalı çalışan sayısına ilave olarak alması gerekiyor. Burada ki kriterler de şöyle;

  1. Erkek işçi 18-29 yaş aralığında kadın işçi ise; 18 den büyük olması
  2. İşe alınacak işçinin 6 aydır işsiz olması
  3. İşverenin aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresi içinde Sosyal Güvenlik kurumuna vermesi,prim ve idari para cezası borcu olmaması gerekiyor.

Teşvikten yararlanma süreleri 6 ay ile 54 ay arasında değişiyor. Destek tutarı ise; işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payları işsizlik fonundan karşılanacak.

10'DAN FAZLA ÇALIŞANI OLANA İŞVEREN İŞSİZLİK PRİM DESTEĞİ

İş kazalarının azaltılmasına yönelik olan bu destek 2019 yılında ilk defa uygulanacak.Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde toplam 10'dan fazla çalışanının bulunması ve bu işyerlerinde ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazasının meydana gelmemesi gerekiyor.01.01.2016 - 31.12.2018 tarihleri arasında, on kişiden fazla işçinin çalıştığı çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde ölümlü veya sakatlanmayla sonuçlanan iş kazası yaşanmadıysa işveren üç yıl süreyle %2 olarak ödediği işveren işsizlik primini %1 olarak ödeyecek. Bu destek için başvuru şartı aranmıyor. Eğer şartlar uyuyorsa, Sosyal Güvenlik Kurumu otomatik olarak uygulayacak. Şu önemli noktayı da vurgulayayım. Bu destekten yararlanan işyerlerinde iş kazası meydana geldiyse ve bunu 3 iş günü içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmediyse yararlanmış olduğu primler faizi ile birlikte geri alınacak ve bu destekten 5 yıl süreyle yararlanamayacaklar.

Yukarıda saymış olduğum teşvikleri işverenler yakından takip ederek kendilerine katkı sağlayabilirler.

Saygılarımla,

ERDEM BİLGİÇ

S.M. Mali Müşavir