Meşhur hikayeyi biliyorsunuz.Baba yorgun bir şekilde evde gazete okuyor, çocuk ise babasından kendisini çarşıya ve alışverişe götürmesini istiyor.Baba gitmemek için kendince mükemmel bir yol bulduğuna inanarak elindeki gazetenin ekinde bulunan dünya haritasını yırtar.Ve çocuğunu çağırır: "Oğlum şu yırttığım dünya haritasını düzgünce yapıştırıp getirirsen seni çarşıya götüreceğim".

Çok kısa bir süre sonra çocuk elindeki dünya haritasını doğru bir şekilde yapıştırmış halde getirir.Baba "Bunu nasıl yaptın" diye sorar.Çocuk "Baba ben dünya haritasına hiç bakmadım bile.Arkasında bir adam resmi vardı, onu düzeltince öbür taraftaki dünya haritası da kendiliğinden düzelmiş oldu".Baba şaşkınlığını gizleyemez ve şöyle der:"Demek ki bir adam dünyayı düzeltebilir."

Dünya devletleri devlet adamı sıkıntısını çekerken Yüce Rabbimiz bu millete güzel ve temiz (Tayyip) bir insan hediye etti.Milletimiz de bu güzel ve temiz (Tayyip) insanı mahcup etmedi.Her defasında bir öncekinden daha fazla bağrına bastı

Bugün dünyanın süper ülkesi Amerika adam kıtlığından kırılıyor.Şu anda Amerikan başkanlığı için yarışan iki lidere! bakınız .Birisi ismi çeşitli skandallara bulaşmış Donald Trump, diğeri de ayakta duramayacak kadar hasta ve eski başkanın karısı Hillari Clinton.Dünyanın bir çok ülkesinde de durum farklı değildir.Irak'ın başındaki çapsız ve seviyesiz İbadi'den tutun da Mısır darbecisi Sisi'ye kadar bir çok ülke devlet adamı (daha doğrusu devlet adamsızlığı) sıkıntısını çekiyor.

Rabbimizin ülkemize hediye ettiği O temiz ve güzel (Tayyib) insana halkımız hep güvendi.O'nun ağzından çıkan her söze değer verdi.Rabbimiz de O güzel ve temiz (Tayyip) insana feraset nasip etti.Her verdiği karar doğru ve isabetli çıktı.Yüce Rabbimiz verdiği kararlarla O'nu da mahcup etmedi,O'na inanan halkımızı da mahcup etmedi.

O güzel ve temiz (Tayyip) insan içinde hep Allah korkusu taşıdı. Ülkesine ve milletine karşı hizmet etmekten başka bir şey düşünmedi.O nedenledir ki Rabbimiz ona hep yardım etti, ve onun hakkında kurulan plan ve desiseleri yok etti.Çünkü o biliyordu ki"Onların(zalimlerin) bir planı varsa Allah'ın da bir planı vardır".

Halk o güzel ve temiz (Tayyip) insanı hep sevdi.Onun samimiyetinden hiç şüphe etmedi.Ağlarken de samimi olduğunu,konuşurken de samimi olduğunu ve fakirin sofrasına otururken de samimi olduğunu seven sevmeyen herkes kabul etti.

Yüce Rabbimiz O güzel ve temiz insan için desise ve hile kuranların planlarını kendi başlarına geçirdi. İslam'ın ilk dönemlerine baktığımızda ve devam eden dönemlerde Rabbimiz moral veren ayetlerle Resulünü ve Mü'minleri desteklediğini görmekteyiz.Bu ayetler Resulünün ve Mü'minlerin şahsında kıyamete kadar bütün ümmet için geçerli olan hususlardır.Örneğin Duha suresinde Rabbimiz Resulünü hiçbir zaman terk etmediğini ve yalnız bırakmadığını şu ayetlerle dile getirmektedir:" Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da" ?Duha-3?.Bu ayetin bugün bize verdiği mesaj şudur ki Rabbimiz kendisi için çalışanı hiçbir zaman terk etmez,unutmaz ve onu düşmanlarına ezdirmez.Bu ayetlerin peşinden gelen diğer ayetlerde de Rabbimiz bu müjdeyi devam ettirmektedir:" Senin göğsünü genişletmedik mi? Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı? ?İnşirah,1-2-3)

Kur'an bizlere batılın ve küfrün aslında göründüğü gibi güçlü olmadığını belirterek Mü'minlere moral vermektedir:" Allah'tan başkalarını dost edinenlerin durumu, kendine bir ev edinen örümceğin durumu gibidir. Evlerin en dayanıksızı ise şüphesiz örümcek evidir. Keşke bilselerdi! ?Ankebut,41?.Allah onların durumunu en zayıf ev olan örümcek evine benzeterek aslında bomboş olduklarını dile getirmektedir.

Ayrıca Kur'an, onların (küffarın) bir araya gelip bütün gibi göründüklerine bakmayın diyor:"... Kendi aralarındaki çekişmeleri şiddetlidir. Sen onları toplu sanırsın. Halbuki kalpleri darmadağınıktır..."(Haşr-14).Ve yine Kur'an onların aslında boş kütük gibi olduklarını dile getirmektedir:"... Onlar sanki elbise giydirilmiş kereste gibidirler. Her kuvvetli sesi kendi aleyhlerine sanırlar..."(Münafikun-4).

Ey güzel ve temiz (Tayyip) insan!Sen ve bu büyük millet omuz omuza ve yan yana durduğunuz sürece Allah hiçbir zaman sizleri ve bizleri yalnız bırakmayacaktır.Ve ey güzel ve temiz (Tayyip) insan!Nice ülkeler senin gibi bir lidere sahip olamamanın üzüntüsünü çekiyor.Ve nice zıt gruplar "Ah keşke bizim tarafta da böyle bir insan yetişseydi" demenin acısını taşıyor.

Ama çok şükür ki sen milletten yanasın ve Rabbimiz seni bu millete hediye olarak verdi.

Ve iyi ki varsın reis.İnegöl'ümüze hoş geldin.