Meral Akşener sonunda partisini kurdu. Merkez Demokrat Parti, Türkiye'm Partisi derken; adı İYİ olan bir parti ile karşımıza çıktı.

Oğuz Kaan Destanı'nda yer alan 24 boydan biri olan Kayı Boyu'nun bayrağından esinlenmiş. İYİ Parti, hem ismi hem sloganı hem de logosuyla bir anda tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yok Vatikan'daki St. Peter Basilikası'nın avlusundan esinlenmiş, yok maklubeye benziyormuş, yok güneşin 8 ışığı Hıristiyanlığı sembolize ediyormuş falan filan. Bir sürü uyduruk muhabbet.

Ben açıkçası isminin ve logosunun basit olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Akılda kalıcı isim ve logo partiler adına önemlidir.

2001 yılında AK Parti'nin kuruluş sürecini de iyi hatırlıyorum. Adalet ve Kalkınma gibi eskimiş iki kelimeyi kullanmak, sadece bir ampül logosunun beklentilerinin çok altında kaldığını iddia etmek o dönemin çokbilmişlerinin yaptığı eleştirilerdi.

Haklı mı çıktılar? Tabii ki hayır... 15 yıldır AK Parti girdiği tüm seçimleri kazandı. Ampül ve AK Parti herkesin belleğine kısa sürede kazındı.

Tabii ki sadece isim ve logo yetmiyor, bunun için bir de lider ve doğru isimlerle yürümek gerekiyor. Derdini doğru anlatmak gerekiyor.

Meral Akşener, bir Recep Tayyip Erdoğan olabilmesi kolay değil. Tabii ki bunu zaman gösterecek. Ama, bir parti mağduriyeti sonrası yola çıkması, iddialı çıkışı önemli.

Türkiye'de 'Muhalefet eksikliği'nden dem vuranlar buyurun size etkin bir muhalefet. MHP'de işleri yok, partiyi karıştırıyorlar diyenler buyurun kendi partilerini kurdular.

Hala sosyal medyada belden aşağı vurmanın ne anlamı var? Çıksınlar dertlerini anlatsınlar, halk yanlarında olur olmaz, destek verir vermez. Demokrasinin anlamı da bu değil mi?

Bu arada İYİ Parti Kurucular Kurulu'nda yer alan Hasan Toktaş ile Betül Bayraktar Orhan'a ayrıca İnegöl İlçe Başkanlığı görevinde bulunacak Müfit Besler'e başarılar da dileyelim.

İYİ Parti, Türkiye'de adından ne kadar söz ettirir bilmem ama Belediye Meclisi'nde tek muhalif parti olacak ve İnegöl'de adından söz ettirecek gibi de duruyor.

Zira başta Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Karaman olmak üzere MHP'li Meclis Üyelerinin hemen hemen tamamı İyi Parti'ye katılacak deniliyor.

Velhasıl Türkiye'de yeni bir muhalefet partisi yola çıktı. Ben tamamıyla olumlu bakıyorum. Ayrıca, şunu söylemeden geçemeyeceğim.

Meral Akşener'i önemsiyorum. Zira 28 Şubat'ta İmam Hatip mezunu olduğum için üniversitede asistan sonrasında belki öğretim görevlisi olarak kalamamama sebep olan darbeci generallere dik durabilmiş kadın siyasetçilerden biriydi Akşener. Erkeklerin bir çoğu susmuş, pusmuş iken...

Abdülkadir Selvi gibi diyeyim; "Meral Akşener'i 28 Şubat'ta erkeklerin korkudan bacaklarının titrediği bir dönemde yiğit bir kadın olarak tanıdım"

Ben onu öyle tanıdım, öyle bilirim. Kimsenin bana başka bir şey anlatmasına da gerek yok.