Play-Off umutlarını sürdürmek isteyen İnegölspor, sahasında şampiyonluk adaylarından Hatayspor'a 2-0 yenildi ve ligdeki iddiasını büyük oranda yitirmiş oldu.

Geçtiğimiz hafta kaybedilen Keçiörengücü mücadelesinin ardından şansını zora sokan bordo-beyazlı temsilcimiz, Hatayspor mağlubiyetiyle hedefin uzağında kaldı.

Maça Hatayspor etkili başladı. İlk dakikalarda İnegölspor ceza sahası içerisinde iki pozisyon buldular. Değerlendirilemeyen pozisyonların ardından topun kontrolünü yine ellerinde tuttular. İnegölspor'a ilk yarı boyunca etkili olma şansı vermediler.

Temsilcimiz birkaç cılız kontratak pozisyonuna girse de son paslarda başarılı olamayınca ilk yarıyı etkisiz geçirmiş oldu.

4-2-3-1 formatında sahaya çıkan İnegölspor, 4-4-2 dizilişiyle sahada olan Hatayspor'a orta alanda üstünlük sağlayamadı. Forvet arkasında oynayan Raif Demir, orta sahadaki Emrah Dağ ve Emirhan Aydemir'le pas bağlantılarını kuramayınca orta alan kontrolü tamamıyla Hatayspor'da kaldı.

Eski İnegölspor'lu Yılmaz Özeren ilk yarının neredeyse tamamında İnegölspor ceza alanı çevresindeydi. Hatayspor, etkili olduğu ilk yarıda golü bulamadı.

İkinci yarıya Kaan Aygün-Ömer Çalışkan değişikliğiyle başlayan İnegölspor, ilk yarının aksine ilk 15 dakikada etkili oldu. Ömer'in girişinden sonra orta alandaki hareketli oyun ve oyunu kanatlardan oynama isteği takımı pozisyonlara soktu.

İyi oynadığı anlarda golü kalesinde gören İnegölspor'un direnci bir anda düştü. İnegölspor altyapısından yetişen ve Hatayspor forması giyen Sinan Kurumuş farkı ikiye çıkaran golü kaydetti ve skoru belirledi.

İnegölspor sezon boyu iç sahada oynadığı maçlarda rakiplerine boğucu bir baskı kurmadı ama maçların belli bölümlerinde oynadığı baskılı ve etkili oyunla başarılı oldu. İç sahada genel olarak etkili oldu. Hatayspor karşısında başarısız olunmasının sebebi ise kalite farkıydı.

Hatayspor, belki İnegölspor'u sürklase eden bir futbol ortaya koymadı ama bireysel olarak incelediğimizde temsilcimizin kalitesinin çok üstünde bir ekip olduğunu gösterdi.

Birçok kişinin küme düşme adayı olarak gösterdiği İnegölspor, bitime 3 hafta kala Play-Off hattının uzağında kaldı, beklentilerin çok üzerinde bir sezon geçirdi. Birçok zorlukla başa çıkmaya çalışan yönetim alnının akıyla görevini yerine getirdi.

Futbolcular kapasitelerinin üzerine çıktı. Altyapıdan yetişen genç oyunculara forma şansı verildi. Bunlar sezon boyunca İnegölspor hanesine yazılacak artılar.

Emirhan için küçük bir parantez açmak istiyorum. Hatayspor karşısında takımdaki birçok oyuncu gibi etkisizdi ancak izlediğim iç saha maçlarının genelinde takımın en etkili isimlerinden biriydi. Sezon başında bu ligi biraz yadırgadı ama zamanla formunu yükseltti.

Ben Emirhan'ı izlemekten keyif aldım. Bursaspor'un tekrar kiralama gibi bir düşüncesi olursa bu takıma önümüzdeki sezon daha büyük katkı verebilir.

İnegölspor'a sezon boyu gösterdiği mücadeleden, bize yaşattığı Play-Off heyecanından dolayı teşekkür ederim.