Saadet Partisi'nin kongresi Cumartesi akşamı Belediye Spor Salonu'nda gerçekleşti. Coşkulu bir kongre miydi derseniz; Genel Başkanın katıldığı bir kongrede daha dolu bir salon ve daha büyük bir coşku beklerdim açıkçası.

Fakat, Saadet Partisi'nin 2009 yerel seçimlerinden itibaren başlayan düşüşünü göz önüne alırsanız; Türkiye'de % 1,5-2 civarında oy alan bir parti için iyi bir kongre denilebilir.

Kongrede -Genel Başkan Yardımcısının çok da gerekli olmayan konuşması dışında- konuşmalar yerinde ve dengeliydi. Bir an önce Mustafa Kamalak'a söz verilmesi açısından zaman doğru kullanıldı diyebiliriz.

Kamalak'ın ittifaka ilişkin değerlendirmesini bekledik konuşma boyunca. Kamalak, ittifak için yeşil ışık yaktı ama ittifak yapma ihtimali bulunan iktidar partisinin yanlışlarını da eleştirmekten durmadı.

İttifak yapma noktasına da gelsek; dış politikada, çözüm sürecinde ciddi hatalar yaptın dedi. Hatta daha da ileri gitti. Bu politikaları eleştirirken Erbakan'ın 'Devleti yönetmek çoluk çocuğun işi değildir' sözünü anımsattı.

Mustafa Kamalak liderliğindeki Saadet Partisi, AK Parti ile ittifak yapmak için çok hevesli durmuyor. Ya da böyle bir taktik belirlemiş durumdalar.

Çok istekli görülerek 7-8 milletvekili almaktan çok; Oğuzhan Asiltürk'ün de ifade ettiği gibi grup kuracak 20 milletvekili ısrarları var.

Benim gönlüm böyle bir seçim ittifakının hatta seçimden sonra da koalisyonun olması yönünde.

Hükümette son dönemde yapılan yanlışları belki -büyüklerini de dinleyerek- yapma alışkanlıklarından vazgeçerler.

Son olarak Ertan Sütçü'nün tekrar ilçe başkanlığının hayırlı olmasını dileyerek; organizasyon değerlendirmesi ile yazımızı sonlandıralım.

Saadet Partisi bu tür organizasyonları iyi beceriyor. İlçe Kongresinden çok, Ankara'daki parti kongresi tarzında bir organizasyon yapıldı.

Videolar, geçişler ve final her şey doğru zamanda, doğru şekliyle sıkmayacak tarzda planlanmış. İlçe teşkilatını bu konuda da tebrik etmek gerekiyor.