Aslında bunların sır olmamasını dilerdim ama hala bilmeyenler olduğuna göre bunlar sanırım gizli bilgi. Kapalılar hakkında size bazı sırlar vermek istiyorum:
1. Kapalı oldukları için size farklı gelmeleri normal hatta bir inancın simgesi olduğundan daha olgun davranmalarını da bekleyebilirsiniz ama taktıkları şal da kusursuzluk büyüsü taşımıyor. Ve her kapanan da aynı manevi hassasiyetle kapanmıyor. Yani hala hatalı, saçma, komik hatta bazen etik olmayan şeyler yapabilecek kapasitedeler. Bu yüzden sosyal medyada açık
bir kız saçma veya yanlış bir hareket yaptığında şaşırmıyorsanız normal bir insan evladı olan kapalı kızlar hakkında da ortalığı bu kadar velveleye vermenize gerek yok.

2. "Kapalılar hep böyle ..."ile başlayan ve aşırı bir genelleme yapan cümleleriniz aşırı derecede kısır bir zekanız olduğunu gösterir. O yüzden sosyal ortamlarda rencide olmanızı istemem aman dikkat edin. "Tüm açık kızlar aynı ya" gibi bir cümle kurmazlar mesela kapalı kızlar.

3. Dinin sadece bir farzını yerine getirebilmeleri diğer tüm dini alanlarda da aynı başarıyı gösterebildikleri ya da göstermek zorunda oldukları anlamına gelmez. Hatta açık bazı arkadaşlar bazı kapalı kızlardan daha çok maneviyatına dikkat ediyor olabilir. Yani açık veya kapalı olmak insanların maneviyatı hakkında genelleme yapmak için yeterli olmayan
ölçütlerdir anlayacağınız.

4. Burnunuza gelen temizlik kokusu beyinden gelmiyor. Yıkanan beyinleri değil ama şalları olabilir belki. Ha bu arada "yıkamak değil de zorla kapatılan kızlar da var" derseniz eğer ona ben de karşıyım. En azından bir konuda hemfikir olabiliriz.

5. Açık tüm kızlar ellerinde kitapla gezmediği gibi kapalı tüm kızlar da ellerinde dantel örneğiyle gezmiyorlar. Fondöteninin markasından başka bir şey düşünmeyen açık kızlar olduğu gibi hayatını bilimsel ve sanatsal faaliyetlere adayan kapalı kızlar da var yani.

6. Zannettiğiniz gibi hepsi makarnacı! değil bazıları pizza seviyor. Bütün kapalı kızların aynı siyasi görüşe sahip olmadığını da isterseniz bir köşeye yazın, toplumunuz hakkında daha iyi analiz yapabilirsiniz belki.

7. Sizin gibi henüz bu sırları! bilmeyen insanlarla bir konuda daha hemfikir olabiliriz sanıyorum. Kapalı bir kız bir inancı temsil ettiğinden hareketlerinde belki daha dikkatli olabilir(arada sırada her insan gibi hata yapsa da). Ama ahlaksız boyutuna varanları ben de kınıyorum. Bu arada makyaj falan gibi şeyler yapıyor olmalarını da ahlaksız sayanlarınız varmış onlara da
ayrıca katılmıyorum. Nihayetinde bir kızın güzel görünme arzusu kapanınca hemen geçmiyor, o onların Allah'la aralarındaki sorun. Her makyaj yapana ahlaksız diyecek olursak ohoo...Bu kadar günah aramaya meraklı olanların da şeytanı kıskandıracak tipte insanlar olmaları bilhassa ayrı bir mevzu. Ama sahiden ahlaksız olan kapalılar da keşke açılsalar ve neden taktıklarını bile bilmedikleri şeyin adını kirletmeseler.

8. Bir hatırlatma yapmak istiyorum ayrıca. Koluna Atatürk dövmesi yaptırmakla da vatansever olunmuyor güzel insanlar . "Gitsinler Arabistan'a" dediğiniz kapalılar, zamanında cepheye Vatan için mermi taşıyordu. Atatürk demişken kapalı olup da sizden daha çok Atatürk'ü seven insanlar da var ayrıca.

9. Laiklik ve özgürlük şarkısı söylerken bu kadar fazla detone olmanızı da anlayamıyorum. Laiklik de özgürlük de kimsenin saçına başına karışma hakkının olmadığını söyler. Lütfen şarkıyı biraz daha hissederek okumaya çalışın. Daha içten... Bu da benim naçizane tavsiyem.

10. Ve son sır. Onlar örtüyü kafalarına sizin taktığınız kadar takmıyorlar...