10 yıl önce İnegöl gündemi

Tarih: 12 Ocak 2002

GençGazete o gün şu manşetle çıkar: "Gençler gündemden düşmüyor"

Gönül isterdi ki; gençler, eğitim başarısı, spor başarısı, kültürel etkinlik, ahlaki gelişim vb güzel haberlerle gündem olsunlar.

Ancak maalesef gençler yine kavga, küfürleşme ve bıçaklama olayı ile haber olmuştur.

Sinanbey Mahallesi, Zafer Caddesi'nde gençler arasında çıkan kavga veküfürleşme sonucunda 18 yaşındaki R. bıçaklanarak yaralanır. Faili tespit edilemeyen şahsın yakalanması için İnegöl Emniyet Müdürlüğü araştırma başlatır.

Bu olayın ardından gençlerin kesici aletlerle dolaşması yine tartışmalara yol açar. Özellikle son aylarda sıkça yaşanan bu tür olaylar ailelerin çocuklarıyla yeterince ilgilenmediği değerlendirmesine sebep olur.

Uzmanlar, ailelerin çocuklarına zaman ayırmasını ve sıkıntılarını dinlemesini tavsiye ederler.

10 yıl geçti.

İnegöl'de bu tür olaylar azaldı mı? Hayır. Bilakis arttı.

Her gün gazetenizde ayrı bir kavga, bıçaklama, hırsızlık ve uyuşturucu vakası okuyorsunuz, maalesef.

İnegöl eski İnegöl değil. Nesil de eski nesil değil. Ne acıdır ki aile eğitimi ve okul eğitiminden çok internet, televizyon ve kötü arkadaş çevresi, neslimizi etkiler ve eğitir oldu.

Aileler, camialar ve kurumların varlığı gençlerimizi eğitmeye yetmiyorsa, her geçen gün gençler ile kültürümüz arasındaki uçurum artıyorsa, her aklı olan vatandaşımız bilmelidir ki; Bu bir acil durumdur.

AKP DELEGELERİ İTHAL ADAYLARA KARŞI

10 yıl önce yine seçim dönemidir.

Yine aday adaylık süreci yaşanmaktadır. Özellikle gözler Ak Parti'dedir.

Ak Parti'de 9 Ocak 2002 tarihinde aday adaylığını açıklayan isimler vardır. Ancak parti delegeleri bu isimlere tepki gösterir.

Basına gönderilen basın bildirisinde bugüne kadar parti çatısında yer almamış kişilerin aday adaylığına sıcak bakılmadığı ve istenmediği dile getirilir.

12 Ocak 2002'de gazetemizde yayınlanan haberi yorumsuz paylaşıyorum:

AK parti delegelerinin hazırladığı basın bildirisinde, " Kenan Kender, Mehmet Semiz, Bülent temelli ve Haluk Sünnetçioğlu gibi partimizle alakası olamayan ithal adayları kesinlikle istemiyoruz" denildi.

AK partinin bugüne kadar her kademesinde görev yapmış olan isimlerin bu görevi hak ettikleri vurgulanan açıklamada, " Her türlü cefaya katlanan, AK Partinin büyümesi ve İnegöl'de hak ettiği yere gelmesi için her türlü fedakarlığı yapmaktan çekinmeyen, işini ailesini ve zamanını 3 Kasım seçimlerinde AK Parti için harcayan biz AK Parti delegeleri ve üyeleri kısaca tabanı olarak, tam Belediye Başkanlığı döneminde sadece makam ve mevki için ortaya çıkan partimizle uzaktan yatkından ilgisi olmayan şahısların Belediye başkan Aday Adayı olamamasına tepki olarak bu basın bültenini yayınlamak zorunda kaldık" denildi.

Delegeler ayrıca, AK Partinin bir ilke partisi olduğunu, eski siyasi anlayışların AK Partide yeri olmadığı gerektiği inancını taşıdıklarını ifade ettiler.

10 yıl sonra, o gün istemiyoruz denilen Bülent Temelli isminin bugün Ak Parti ilçe başkanı olduğunu görüyoruz. Bu haberi paylaşmamızdaki niyet: tamamen tarihi ve nostaljik... Temelli değil de bir başka isim de olabilirdi. Söz konusu olan isimler ve olaylar değil. Bir düşünce yapısı olarak siyaset anlayışımıza dikkat çekmek istedim.

Siyaset böyle bir şey işte...

Dün dündür, bugün bugündür...

.