Geçen haftaki yazımızda alimlerin ve mürşitlerin doğrunun kaynağı değil doğrunun uygulayıcısı olduğunu söylemiştik."Yolumuz falanın yolu değil"," Yolumuz Allah ve Resulunun yoludur "demiştik.Ve hatırlarsanız o yazımızı da şöyle bitirmiştik." UNUTMAYIN:Sadece Hz.Peygamber'in(sav) sünneti vardır.Alimlerin ve mürşitlerin sünneti olmaz"

Bu son cümle ile şunu vurgulamak istemiştik.İnsanlar bir kısım kişilerin peşinde yürüyorlar.Onların cemaatine ve guruplarına dahil oluyorlar.Dahil olurken o kimselerin hayatını ve bütün yaptıklarını örnek alıyorlar.Doğrularını örnek aldıkları gibi farkında olmadan yanlışlarını da örnek alıyorlar.

Böylece örnek aldıkları kişilerin -ismi konmasa da- bir dini oluşuyor.O kişilere bağlananlar birde körü körüne ve cahilane bir şekilde tabi olduklarında da o kişiler artık ulaşılamaz ve eleştirilemez hale geliyorlar.Bu anlattıklarımıza somut iki örnek vermek gerekirse biri FETÖ, diğeri de Kedicikler sahibi Adnan OKTAR.( Sırada daha kimler vardır bilemiyoruz.)

Bu iki örneğin ilki olan FETÖ elebaşısı Fetullah HO CİA' yı ele alalım.Bu adamın cemaatına giren insanlar eğer "Yolumuz falanın Yoludur" yerine "Yolumuz Allah ve Resulunun yoludur" deseydiler ve ölçülerini Kur'an'a ve Sünnete göre yapsaydılar bu büyük hataya düşmezlerdi.FETÖ'nun tuzağına düşmeyenler Kur'an'ı ve Sünneti bilen insanlar oldukları için düşmediler.Çünkü bu tuzağa düşmeyenler şunları biliyorlardı.

-İslamın farz kabul ettiği başörtüye furuat/teferruat diyen bir kişi Allah ve Resulunun yolunda olamaz.

-Mensuplarına "gerekirse içki için namaz kılmayın "diyen bir insan Allah ve Resulunun yolunda olamaz.

-Rüyalarla hareket eden ve Peygamberi rüya yoluyla her işine alet eden bir kimse Allah ve Resulunun yolunda olamaz.

-Müzik olimpiyatlarına Peygamberin müzik dinlemeye geldiğini söyleyen bir insan Allah ve Resulunun yolunda olamaz.

-Halktan topladığı himmet ve yardımları lüks hayatlarda kullanan ayrıca o paraları ABD seçimlerine harcayan bir insan Allah ve Resulunun yolunda olamaz.

-Ve en önemlisi kendisine bağladığı insanları Devlete ve Millete düşman edip dış güçlerin emriyle darbe teşebbüsünde bulunan bir insan Allah ve Resulunun yolunda olamaz.

İkinci örneğimizde şu günlerde manşetlerde olan Kediciklerin sahibi Adnan OKTAR'dır.Bu adamın sözleri ve yaptıklarının İslama aykırı olduğu gerçeği yeni bir olay değildir.Kendisini Mehdi diye lanse eden İslamın Farz kıldığı tesettürün tam tersine kediciklerini önce boyalı ve badanalı bir şekilde ekranlara çıkartan,daha sonra bir adım daha ileri giderek kedicikleri bikinilerle sahneye süren bir insanın İslam ile yakından uzaktan bir alakası olabilir mi?

Kedicikleri bikini ile ekranlara çıkartıp karşılıklı göbek atan kişi ancak İslamı yıkmaya çalışan insan olabilir.Erkek ve kızları buluşturan,zina yaptıran bir insan ancak olsa olsa İslamla dalga geçen İslamı yıkmaya çalışan bir insan olabilir.Ama gel gör ki bazı insanlar bütün bunlara rağmen hala böyle kişilere bağlanabiliyor ve İslam adına bunlardan medet umabiliyorlar.

PEKİ AMA NE YAPMALI?

Çözüm çok kolay ve çok basit.Öncelikle :

-Kur'an'ı ve Sünneti iyi bilmek.

-Bağlı bulunduğumuz kişilerin Kur'an'a ve Sünnete uygun hareketlerini almalı ama kişisel uygulamaları örnek alınmamalıdır.

-Bağlı bulunduğumuz kişilerin Kur'an'a ve Sünnete aykırı hareketleri varsa önce onları ikaz etmeli değiştirmezlerse onlardan ayrılmalıyız.

İslamda Peygamberler hariç hiç kimse masum ve günahsız değildir.Kur'an da Rabbimiz Hz.Muhammed (sav) Efendimizi bile ikaz edip uyarırken nasıl oluyor da her şeyi yüzde yüz doğru olan ve eleştirilemez insanlar oluşabiliyor.

UNUTMAYIN: Eğer Kur'an'ı ve Sünneti değil de insanları kendimize doğru yol kabul edersek daha nice FETÖ'cüler ve Kedicikler türeyeceklerdir.

Abdulvasih DURAN