Geçen gün, İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru hocam doğup büyüdüğü memleketi Keles'ten AK Parti'den Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Pazartesi günü başvurusunu yaptı. Onu yalnız bırakmamak için biz de atlayıp Keles'e gittik. Kalabalık ve coşkulu bir destekçi kitlesi vardı. Ali Doğru hocam adına umutlandım.

Ben bir dağ ilçesi olan Keles'e ilk kez gidiyorum. Çok şirin bir ilçe. Sanki çocukluğumu yaşadım. 35-40 sene evvelki İnegöl. Bizim şimdiki Tahtaköprü kadar bir yer. Bir çok yolu daha asfaltlanmamış. Doğalgaz çalışması dahil bir çok altyapı mevcut belediye başkanlığı döneminde tamamlanmış ama Keles belli ki daha yolun çok başında. Bir çok eksiği var.

Üst yapı dahil, sosyal yaşama dokunan projeleri, ekonomik ve kültürel projeleri, ulaşım, temizlik gibi her beldede kangren olan sorunlara neşter vuracak projeleri ile İnşaallah olur da Ali Hocam önce adaylığı sonra da Başkanlığı kazanırsa çok işi var.

Fakat bu azim ve gayreti ile kurumsal aklı ön plana çıkaracak yöneticilik tecrübesi ve halkıyla istişare yaparak tüm bu eksiklerin ve sorunların üstesinden geleceğine inanıyorum. Ali hocam Keles'in çehresini değiştirmeye kararlı. Allah şimdiden yolunu açık etsin...

İNEGÖL'DE KÖY ULAŞIMINA NEŞTER VURULMASI ELZEM OLDU

Geçen günlerde güzel bir haber almıştık. Halk minibüsü boğaz köylerini tek tek dolaşarak yolcu taşıyacaktı. Bir kaç hafta denendi bakıldı ak'ı kara'sını geçmiyor vazgeçildi. Öğrendik ki bir köy kooperatifi buna önayak oluyormuş. Nefesi yetmeyince vazgeçildi.

Oysa köylere sık sık gidip gelen köylü için büyük rahatlıktı. Kar - zarar karşılaştırması yapmadan bu hizmetin sürmesi gerekiyor. Özel kişilere ya da köy kooperatiflerine bırakılmayacak kadar önemli bir mesele.

Köyleri Mahalle yapılarak Büyükşehir'e bağlanan vatandaşlar Büyükşehir'in bu sorumluluğu üzerine alıp kamu yararı gözeterek, kar - zarar hesabı yapmadan bu hizmeti yeniden başlatmasını arzu ediyorlar.

Aynı güzergahta olan köylere, mesela boğazda bulunan; Yeniköy, Rüştiye, Eskikaracakaya, Tüfekçikonak, Osmaniye, Mezit, Sulhiye, Güneykestane güzergahına ayrı, diğer aynı güzergah üzerinde olan köylere ayrı ayrı halk minibüsü seferleri düzenlenebilir.

Temennimiz yetkililerin bir an önce, köyde oturup iş icabı İnegöl'e gidip gelen yahut şehir hayatından bunalıp köye kaçmak isteyen vatandaşların bu yarasına melhem olmak için en kısa sürede çalışma başlatır.

Madem eski köyler mahalle oldular, madem Büyükşehir'in himayesine girdiler, madem su parası, çöp parası vb. giderlere ortak edildiler, merkezdeki mahallelerin aldığı hizmeti almak onların da hakkı değil mi!? Sadece küçük bir çocuk parkı kondurmakla, yol yapmakla iş bitmiyor malumunuz ki.