CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Pazartesi günü İnegöl'deydi. Önce Park Otel'de konuştu sonra da Kamyoncular Garajı'nda...

İnegöl'e ayrı bir değer veriyor CHP lideri. Bursa programlarında mutlaka İnegöl'e de zaman ayırıyor. CHP'nin oyunun %10 bandında gezdiği bir ilçeyi önemsiyor. Fakat oylarda bir kıpırdanma olmuyor o ayrı mesele.

CHP liderinin Park Otel'deki konuşmanın bir bölümünü Genç Gazete'nin sosyal medya hesabından canlı yayınla dinledim. Ayrıca ulusal kanallarda da belirli bölümünü izleme olanağım oldu.

CHP'li dostlar kusura bakmasın ama Kılıçdaroğlu ile CHP'nin hiçbir şansı yok. Ne bir liderlik özelliği var ne de hitabet. Sık sık yaptığı gaflarla partilileri de zor duruma düşürüyor.

Gerek seçim çalışması gerekse referandum çalışmalarında CHP'liler, Kılıçdaroğlu'nun sözleri, gafları ile 1-0 geride başlıyorlar.

Kusura bakmayın ama Kılıçdaroğlu'nun ülkeyi yönetebilecek bir kapasitesi olduğuna inanmıyor bu halk. Kılıçdaroğlu ve onun gibi liderlerle seçim kazanılamaz.

Doğal olarak düşük profilli bir muhalefet lideri, iktidara da fazlasıyla katkı sunuyor. AK Parti'nin 15 yıldır iktidarda olmasında muhalefetin de katkısı çok büyük.

16 Nisan'da evetler, hayırların önünde çıkarsa; Kılıçdaroğlu gibi düşük profilli isimlerin Cumhurbaşkanı olma şansı olmayacağı için partilerinin başında uzun süre kalma şansları da olmayacak.

Yani, 16 Nisan sonrası yeni dönemde CHP, en geç 2020'ye kadar yeni bir lider arayışına girecektir.

Yanlış anlaşılmasın; şu an AK Parti'nin başında yer alan Başbakan Binali Yıldırım için de yüksek profilli deme şansımız var mı?

Yıldırım iyi bir bakandı. Fakat Tayyip Erdoğan'ın gölgesinde kalabilecek, liderlik özelliği çok da olmayan bir isim.

Zaten AK Parti'de Erdoğan sonrası Genel Başkanlık ve Başbakanlık yapmak kolay bir iş değildi.

Velhasıl 16 Nisan'da evet çıkması sadece Türkiye'de bir sistem değişikliğini getirmeyecek.

Ayrıca partilerin halkın nabzını tutabilen, halkın kabul edebileceği genel başkanları ve liderleri yetiştirmesi ya da var olanların önünü açması açısından da milat olacak.