2017'yi geride bıraktık. 2018 yılı için dilekleri, istekleri, arzuları, beklentileri olanlar sosyal medyada sıralamış da sıralamış.

Başarı, huzur, para, makam, sağlık... Aslında hepsinden önceye yazılacak olan sağlığı, biz son sıralara kaydırıyoruz.

2018 nasıl geçecek? İnegöl özelinde sağlıklı geçmesi temennim ön sıralarda... Zira özellikle kış aylarında resmen zehir soluyoruz.

Buna müdahale eden, bundan rahatsız olan da yok sanırım. Kirli havada yaşamaya devam ediyoruz. 2018 yılında da kirli hava eksik olmayacak bizden.

Türkiye'nin havası en kirli 2.yerleşim yeri konumundaki İnegöl'de kaç insanımız başta akciğer kanseri olmak üzere bu illet için Onkoloji'nin yolunu tutacak? Bilmiyoruz. Fakat sayı her geçen gün artıyor.

Gelecekte çocuklarımıza, torunlarımıza havası kötü bir İnegöl'ü nasıl armağan edeceğiz?

Yok mudur bunun bir çözümü? Şimdiye kadarki çözüm arayışlarının hiç biri bir işe yaramadığına göre artık yeni çözüm önerilerine geçme zamanı gelmedi mi?

Para kazanmanın tadı mı, sağlığı bozmanın acısı mı? Havayı kirletmeden de para kazanmayı, ısınmayı ne zaman öğreneceğiz? Öğrenmeyenlere de ne zaman yaptırımlar uygulayacağız?

Devletin dağıttığı kömür kalitesinden mobilya sanayide yakılan kimyasallara, Organize Sanayi Bölgesi'nde filtrelenmemiş fabrika bacalarına kadar dağlarca sorunumuz var.

Ama bunun karşılığında muhataplarımız çok az. Her kurumun ben bir şey yapamam dediğini duyuyorsunuz.

Bir ara Çevre Şehircilik geldi, ikaz etmeden doğradı gitti. Sonra da gören olmadı. Bunun için belirli bir süre verip; yeniden denetim yapılması gerekmiyor mu?

Evet, buna uymayanlara ceza kesiliyor, bazı mobilyacıların canı yanıyor ama siz, anne babanız, aileniz, evladınız, torunlarınız bu ilçede zehir soluyor. Cebimiz kadar canımız, cananımız da kıymetli sanırım.

Ben bu konuda özellikle Kaymakam Beyin bir inisiyatif alması gerektiğine inanıyorum. Hem Büyükşehir hem de İnegöl Belediyesi, Kent Konseyi, STK'lar bu ölümcül konuda adımlar atmalı.

Bu ilçede hep beraber zehirleniyoruz ve bu hepimizin sorunu. Ceza, yaptırım, uyarı ne yapılacaksa yapılsın artık.

Hepimize yazık, bu güzelim ilçeye yazık...