İnegölspor, oyundan çok skorun önemli olduğu maçta Kartalspor'u 1-0 yenerek 7 hafta sonra galip geldi ve puan sıralamasında iki basamak yükselmeyi başardı.

Maçın başında Kartalspor'un yoğun baskısıyla karşı karşıya kalan İnegölspor, kendi sahasından çıkmakta zorlandı. İlk yarının ortasında oyun dengelendi. İki ekibin de rakip kaleye gidişlerde sıkıntı yaşamasından dolayı ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

İkinci yarıda rakip yarı alanda daha fazla ve daha kalabalık yer alan takım İnegölspor'du. Ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gol dışında bir iki tehlikeli ataktan da sonuç alınamayınca maçın berabere biteceğini düşünenlerin sayısı epey fazlalaştı. Oynanan kötü futbola rağmen son dakikalarda gelen penaltı golü skoru İnegölspor'un lehine çevirdi ve İnegölspor çok özlediği 3 puana kavuştu.

İnegölspor, ligin en kötü takımlarından biri değil belki ama bugüne kadar iç sahada izlediğimiz rakipleri arasında pas kalitesi en düşük olan takımı. Bu kötü pas performansına haftalardır galip gelememenin verdiği baskı da eklenince inanılmaz top kayıpları yaptı ev sahibi ekip. Birçok pozisyonda yanındaki oyuncuya bile isabetli oynamakta zorlanan bir orta saha vardı. Kemal Hastürk, stoper oyuncusu olmasına rağmen orta sahada en çok isabetli pas yapan ve en fazla ayakta kalan oyuncu olarak göze çarptı.

Günümüz futbolunu organize eden en önemli bölge orta saha ve bizim orta saha oyuncularımız ne yazık ki iyi ve baskılı futbol oynamamıza izin vermiyor. İlk yarıda akıl almaz pas hataları yapıldı. Pas hataları oldukça takım öne çıkmakta zorlanıyor. Bu sefer topu her alan uzun pasla Ergün Çakır'ı bulmaya çalışıyor. Bir maçta ortalamadan fazla hava topuna yükselen Ergün de doğal olarak takımda en çok zorlanan oyuncu oluyor. İnegölspor, bulduğu pozisyonların çoğunu Ergün'ün hava toplarındaki etkinliğinden dolayı buluyordu. Bu maçta Ergün de yorgun olunca takım pozisyon bulmakta zorlandı.

Uzun topla oynanan oyunda defans ve forvet arasındaki mesafe uzuyor ve orta saha oyuncularının orta alan yerleşiminde sıkıntılar ortaya çıkıyor. Erdi Zengin iyi niyetle mücadele ediyor ama ilk yarıda isabetsiz pas sayısı isabetli pas sayısından fazlaydı. Yasin Görkem'in performansı da yeterli olmayınca üretmek sadece kanat oyuncularına kaldı.

Burak Uça'nın kaliteli ve iyi bir oyuncu olduğuna inanıyorum ama artık sahaya bir şeyler koyması lazım. Temposunu artırmalı. Bu maçta da etkisizdi. Taşkın Güngör'ün bu maça kadar ilk 11'de şans vermediği tek oyuncu olan Ömürcan Yıldırımlı, maç eksiğine rağmen hücum anlamında sahanın en çok çabalayan oyuncusuydu. Geçen yıl Play-Off finalinden sonra en uzun süre sahada kaldığı maçı oynadı. Mevcut kadroda Ömürcan'ı kesebilecek futbolcu olduğuna inanmıyorum.

Bizim en önemli sorunumuz orta saha. Bu bölgeye devre arasında direkt ilk 11'de oynayacak iki oyuncu şart. Alınacak oyuncular oyunun iki yönünü de oynayabilen, sert, temposu ve pas kalitesi -en azından mevcut orta saha oyuncularından- daha iyi oyuncular olmalı. Devre arası transfer döneminde iyi oyuncu bulmak zordur ama şartlar kesinlikle zorlanmalı.

Diğer bir sıkıntımız da bek oyuncuları. Mümkünse iki ama en az bir tane bek oyuncusu takıma kazandırılmalı. Mevcut oyunculardan daha dengeli, daha sağlam ve defansif özellikleri ağır basan oyuncu veya oyuncular olmalı. Forvete de bir takviye gerektiği düşüncesindeyim.

İnegölspor'un ilk yarının son iki maçını kayıpsız geçmesi gerekiyor. Böyle maçlarda oynanan futboldan çok skorun önemli olduğunu biliyoruz ama çok büyük bir takım değilseniz kötü oyunla ancak böyle penaltıdan gol bulursanız galip geliyorsunuz. Bu yüzden biraz daha çaba göstermek, daha çok çalışmak şart. Şans İnegölspor'un yanında olsun.