Hamd alemlerin Rabbi olan Allah cc.'ya mahsustur. Salat ve Selam, Hz. Muhammed (sav)'e, O'nun Ashabına, tavizsiz İslami yaşamaya çalışanlara, küfürden ve küfredenlerden uzak duranların üzerine olsun.

Küfür kelimesi, Kur'an-ı kerim kavramlarından bir kavramdır. Allah cc Kur'an-ı Kerimde şöyle buyuruyor. '' Şüphesiz küfür edenleri korkutsan da korkutmasan da, onlar için müsavidir. Çünkü iman etmezler.''(1)

Küfür; çoğulu ''Küffar'' veya ''Kefere''dir. Kadın için ''Kafire''nin çoğulu ''Kevafir''dir.(2)

Lügat manası; gizlemek ve örtmektir.(3)

Şeriat manası; ''Peygamber Efendimizin Cenab-ı Allah'tan getirip tebliğ ettiği katiyen malum olan bil cümle ahkamı veyahut onlardan birini inkardır.(4)

İslam, Küfrün kaç millet olduğunu asırlar önce ortaya koymuştur. Allah cc Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor. '' Ey iman edenler Yahudilerle Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdır. İçinizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalimleri hidayete erdirmez.''(5)

Allahu Teala bu ayeti kerime ile biz müminleri uyarıyor. Yahudiler ve Hıristiyanlar müminlerin ebedi olarak düşmanıdır. Her aklıselim kişi şunu bilmeli ki dünyada Hıristiyan cephesini Şeytan Amerika, Yahudi cephesini de Şeytan İsrail temsil etmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun bir savaş bir fitne zuhur etmişse altında bu iki büyük şeytanı görmek mümkündür. Şuan Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Cezayir'de, Mali'de ve ismini sayamadığımız halkı Müslüman olan topraklarda bu iki şeytanın ayağı, eli veya kolu mevcuttur.

Yukarıdaki ayeti kerimenin tefsiri için Nesefi (Rh.a) şöyle demektedir. '' Küfrün tek millet olduğuna Kur'an'dan bu ayet delalet etmektedir.''(6)

M. Ali Sabuni tefsirinde ise şöyle demektedir. '' Yüce Allah müminlere, Yahudi ve Hıristiyanlarla dost olmayı yasakladı. Onlara yardım etmeyi, onlardan yardım istemeyi, onlarla aynı safta bulunmayı ve onlarla müminler gibi haşır neşir olmayı yasakladı. Onlar birbirlerinin dostlarıdır. İnkar ve sapıklıkta birleştikleri için, müminlere karşı el gibidirler. Küfür, tek bir millettir.''(7)

Görüntüsü, şekli, şemali, rengi ne olursa olsun, ister Hıristiyanlık, ister Yahudilik, ister Sosyalizm, ister Kapitalizm, ister Irkçılık ister başka bir izm olsun fark etmez, İslam dininin dışında ne varsa hepsi tektir.

ÇÜNKÜ KÜFÜR, TEK BİR MİLLETTİR.

Üstad Necip Fazıl'ın şu sözleriyle yazımızı sonlandıralım.

''Her fikir, her inanış, tek mevsimlik vesselam;

Zaman ve mekan üstü biricik rejim, İSLAM...''(8)

Haftaya başka bir yazıyla görüşmek dileğiyle,

Fi emanillah.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(1) Bakara süresi 6. ayet

(2) Kamusu'l Muhit C:3 Sh. 262

(3) Lisanu'l Arab C:5 Sh. 145-146

(4) Safvetu'l Beyan Fi Tefsiri'l Kur'an Sh. 80

(5) Maide süresi 51. ayet

(6) Tefsirul Nesefi C:1 Sh. 286

(7) Safvetüt Tefasir C:2 Sh. 114

(8) Çile Sh. 445

.