Bu yazı bir taraf olma bildirgesi taşıyor. Taraf olmayan bertaraf olur vecizesinin belirttiği tehlikeden uzaklaşmak amacını hedef alır. Okuyan ve bir fikrin hizmetkarı olan insanın duruşunu ele verecektir.

O kadar karışık bir zaman diliminde yaşıyoruz ki diye başlayıp beynimin çapını göstermek istemem. Zira biraz haber dinleyen/okuyan, milleti için, vatanı için bir şeyler düşünen her insanın kısık gözleriyle bakmakla görebileceği bir manzara karşısındayız.

Böyle durumlarda milletler yeni ve güçlü liderler çıkarır ya da liderin gücü sınanır milletin gözü önünde. Milletin başına çorap örmeye çalışanlar ile millet ile ilişkisinin kalitesini ortaya koyan hassas bir ölçüdür sıkıntılı dönemler. Gençliğe Hitabede bir ifade var: "Memlekette iktidara sahip olanlar gaflet, delalet hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri kendi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler(birleştirir)."

Güçlü liderler, güçlerini milletten alırlar. Demokrasinin her aşamasını adım adım çıkar, kendini ve yapacaklarını millete arz eder. Sonra da milletin oylarına saygı duyar. % 52 oy alınca en sağlam meşruiyet noktasından hareket eder. Yasaları bilen, yasaya göre iş yapan ancak belli dönemlerin anlayışına göre yapılmış yasaların millet menfaatlerine aykırı gördüğünde ise onları değiştirmeyi bilir. Asıl olan ile detay arasındaki farkı bildiği gibi hedef ile yöntemin farkını bilir. Ayrıca kendi çıkarlarını millet menfaati karşısında yok sayar.

Çok özür dilerim; gerçek ve güçlü bir liderin tüm menfaati milletinin sevgisidir aslında. Yollar onun mudur, köprüler, barajlar, saraylar onun mudur? Kendi varlığını milletin ulu menfaati karşısında feda etmiştir güçlü lider. Bu durum karşısında kaşıyarak yara oluşturanlar içlerindeki cerahati dışarıya çıkarırlar. Yapay sorunlar üreten muhalif anlayışlar diz çöker her defasında.

Güçlü lider gemilerin azgın dalgalardan sığındıkları güvenli bir limandır. Ortalıkta tehdit kokan o kadar istihbari habere rağmen tedbirini alıp yapacağından geri kalmayan adamdır. Suikast fısıltısı, bombalanacak korkutmalarına kulak tıkamadığı halde kulak asmayandır. Tv. kanallarında "güvenlik sorunu var" diye selefi cumhurbaşkanının mutlu gününü gitmezlik etmediği gibi tüm dostlarıyla mutluluğu kucaklarlar.

"Allah başımızdan bozmasın, ömrümden ömür alsın da cumhurbaşkanımızın ömrüne katsın" diyen nice insan var gecenin zifiri karanlığında ellerini açıp dua eden. Ben buradan her birine samimiyetle "amin" diyorum. Beğenmeyenler, kızıp bağıranlar, her defasında suçlu diye göstermeye çalışanlar vicdanlarıyla baş başa kaldıklarında hak vermiyorlar mı sanıyorsunuz? Hitabetinden, duruşundan, fikirlerinden, yaklaşımlarından memnun olmayan kaç muhalif vardır? Mantık problemi olanları psikiyatriye havale ediyorum. Şimdilerde terör örgütlerine destek veren açıklamalarıyla öne çıkan bir karış sakallılara ne demeli. Ana cepheyi, kırmızıçizgileri görmeden değerlendirme yapmaları ne kadar da yanlış.

Sokağının, konferansının, dergisinin, vakfının, derneğinin bir faaliyetinin iptalinden birçok kötümser sonuç çıkaran ve bu durunu kendi inancıyla hiç bağlantısı olmayan örgüte arka çıkmasının nasıl bir mantıklı açıklaması olabilir. En kestirme yorumum şu olmalıydı belki. "Bir İngiliz manipülasyonu/hileli yönlendirme ile karşı karşıyayız."

Aslında bendeniz, tutumların tarzından, cümlenin kuruluş yapısından kime ait olduğunu hissedebildiğimi zannediyorum.

Birini körü körüne sahiplenmekten Allah'a sığınırım. Allah'ın bir lütfü olarak yoksullara, fakirlere yardım için çırpınan, gencine yaşlısına, öğretmenine öğrencisine ikram eden birini üç beş kusurundan dolayı da yerin dibine geçirmek, küresel güçlerin amacına yağ sürmek amacıyla sırf eleştiri yapmak diktatörlüktür. Kendi görüşünün sultasını kendisine diktatör yapmış onca yazar, onca profesör, spiker, gazeteci, sanatçı var ki kendilerini hakikat havarisi sanırlar... Onlar bir dil olmuşlar, vurun abalıya diyerek çalakalem yazıyorlar.

Artık bunları biliyoruz. Cumhurun başkanı bize bunların hakikatine dair bilgiler veriyor; "Beni hedef alıyorlar ama aslında yükselen bir değer olan Türkiye'dir." Bu gerçekleri Anadolu'yu yakın tarihinde hem de kısa zamanda tabuları yıkan, bu kadar geliştiren ve dünyada sözü dinlenen milletler arasında yer edindiren bir liderden dinliyoruz.

O liderin varlığından dolayı memlekette istikrar var. İstikrar, memnuniyet vermiyorsa bazılarına kafayı düzeltmesini öneririm.