İmam Hatip Lisesi sonrası 4 yıl ekonomi eğitimi aldım. Hayatımın en yanlış kararlarından biri olarak değerlendirdiğim ?İşletme? eğitiminde çok farklı düşüncedeki hocalardan dersler aldım. Kimi devletçiydi, kimi liberal, kimi sosyalistti, kimi muhafazakâr? Ben yönümü liberal anlayış içerisinde belirledim. Özelleştirme yanlısı, devletin küçülmesi gerektiğine inanan, serbest piyasa ekonomisini savunan, ekonomide devleti sadece ve sadece bir denetmen olarak gören bir anlayışa sahibim. Devletin sanayi işletmelerine sahip olması ve özel sektörle rekabet halinde bulunmasına her daim karşı çıktım.

Yazının bundan sonraki kısmına memur arkadaşların kızacağını biliyorum ama bu konudaki düşüncelerimi ifade etmek zorundayım. Dün bir grev vardı. Öğretmenler, sağlık çalışanları başta olmak üzere memurlar bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar. Kimilerine göre haklılar, kimilerine göre memurun sürekli istemesi hakka sığmıyor. Ben memurların rahat, maaş olarak iyi noktada olmalarına rağmen en çok sesini çıkaran kişiler olduklarına inanıyorum. Şu an bu cümlenin ardından özellikle öğretmen arkadaşlarımın beni aramaya başlayacaklarını bilerek bunu yazıyorum. En düşük memur maaşı bin 757 TL olacak hakem heyetinin kararıyla. Şu an bu maaşı özel sektörde kimler alıyor bir araştırın. İnegöl gibi bir yerde özel sektör bu maaşı vermek için çalışanın tabiri caizse canına okur. Sabah 8, akşam 5 ben kaçar deyip de, cumartesi pazar dinlenip de kimse size bin 750 TL vermez. Üzerine bir de ek dersler, ek ödemeler onları da saymıyorum. Kusura bakmayın memur arkadaşlar, sizi bir ay özel sektörde çalıştırmak lazım. Tabi ki hakkınızı arayacaksınız, ama açız, açıktayız, mahvolmuşuz, bitmişiz edebiyatını boşa yapmayın. Ne açsınız ne de açıkta?

Şunu da ifade edeyim; ben özel sektörde çalışmaktan olabildiğince memnunum. Bir kez dahi KPSS?ye girmedim. Yaş da geçti artık girme gibi de bir düşüncem yok. Memurluk demek rutin bir yaşam demek benim için? Oysa özel sektör ister istemez sizin firmanıza katkı sağlama adına ekstra bir şeyler yapmanız gereken alanlardır. Devlet memurluğu ise bizde, işi yapmak için yapan, saati dolduğunda işi bırakıp rahatlıkla giden bir anlayışa sahiptir. Bence devlet özel sektör mantığına geçmeli? Her alanda özel sektör mantığı olmalı... Bugün ben işimden ve maaşımdan memnun değilsem işi bırakabilir, başka bir iş bulabilirim. Ya da patronum benden memnun olmazsa beni işten çıkarabilir bunda bir beis yok. Devletten memnun olmayan özel sektörde çalışmak isteyen, devletin parasını beğenmeyen arkadaşlar da çıkarlar memurluktan giderler özel sektörde çalışırlar. Ya da devlet bu kişilerin memuriyetliklerini bitirir, seninle çalışmak istemiyorum, bana senden hayır yok der kapının önüne koyuverir. Ben şu şartlarda memurun isteğinde haksız olduğunu düşünenlerdenim. Bu düşüncemi isteyen alkışlasın, isteyen kızsın herkesin düşüncesine de saygılıyım.