Yüce Rabbimize sonsuz hamdu senalar, O'nun kutlu nebisine Cenabı Hakkın verdiği nimetler ve faziletler adedince salat u selam olsun.

Bingöl'deki çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gencer'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz.

Cenabı Hakk yüce kitabında 'her milletin bir eceli vardır, ecelleri geldiği zaman artık ne bir saat geri kalırlar ne de ileri giderler' buyuruyor. Bu Allah'ın Sünnetullah'ıdır.

SÜNNETULLAH:

Allah'ın sünneti yani kanunu demektir. Bir toplum kendini değiştirme azmi göstermediğinde yüce Yaradan onlara verdiği mühleti tamamlatır. Bu kanun bitkiler, hayvanlar, dünya ve atmosfere bağlı sistemler için de geçerlidir.

Bitkilerde nasıl ki bir ekim zamanı, çimleme, gübreleme, hasat dönemi varsa milletlerde de böylesi uygulamalar vardır. Bir millet yani toplum aileden oluşuyor. Milleti ayakta tutan ailedir. Aileyi bozduğunuzda milleti de bozmuş olacaksınız.

Gitgide bireyselleşen dünyamızda aile bağları güçlü olan milletler ayakta kalacak. Bu sebeple yakın tarihlerde dağılan, bölünen milletler, devletler göreceğiz. Avrupa Birliği bunun başında görünüyor.

Aile içinde iş bölümü, anne babaya itaat, yakın akrabalar arasında ziyaretleşmeler ve yardımlaşmalar aile bağlarını kuvvetlendiren en başta sayılacak şartlardandır. Sevgili büyüğümüz Nureddin Yıldız hocamızın tabiriyle 'son kalemiz'.

Ailemiz... Milletlerin ayakta kalması aileye bağlıysa, ailece gösterilen reflekslerin milletçe de gösterilmesi gerekir. İşte 15 Temmuz destanı.

İTALYA VE İSPANYA

Ailedeki bozulma bireyden başladı. Bireye 'içindeki gücü keşfet', 'sen özgürsün', özgür kız- erkek modellemeleriyle bireyin ayarlarını değiştirdiler. Hoca, ödevini yapmamakta ısrarcı talebesine biraz çıkışsa, çocuk diyor ki: 'hocam babam bana bu kadar karışmıyor'.

Halbuki bizim köklerimizde anne babaya itaat vardır. Büyüklere saygı vardır.Biz çocuklarımızda bu mesafeyi, özgürlük iyi bir şeydir yalanıyla kaldırdık.

Aile bağlarını önemseyen Avrupa birliği üyeleri kendini bu birliktelikten kurtarmaya çalışacak. İtalya ve İspanya bu kategoriye giriyor. Bu iki ülke yakında Avrupa Birliğinden çıkabilir.

Yardımlaşma ve dayanışma ile bu millet ne krizler atlattı. Birlik beraberlik ruhu bizi ayakta tutacak yegane tutulacak dalımız. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar bunun için her yolu deniyorlar.

Aile gibi bir olmakla, Özgür olmalıyız yaftalarına kanmamak gerekiyor. Herkes önce kendini, sonra ailesini, yakın akraba ve çevresini bir arada tutmalı.

Allah'ın Sünnetullah'ı haktır. Bu kanuna uygun yaşamak milletin bekasıyla doğrudan ilgilidir. Başımıza gelen dertleri, imtihanları sabır ve metanetle karşılamayı, düşmanlara karşı mücadeleyi, sahipsiz kalmışlara sahip çıkmayı, kardeş olmayı vazgeçilmez bir düstur olarak kabul etmeliyiz. İşte Suriye parçalandı.

Avrupa Birliği dağılıyor. Amerika Birleşik Devletleri çöküş sürecinde, Irak parçalanıyor. Buna belki İran da dahil olacak. Suudi Arabistan da ümmet birlikteliğinden yana olmazsa o da bölünecek gibi görünüyor.

Her çoban güttüklerinden sorumlu, ailemizle yakın çevremizle, arkadaş grubumuzla, dernek ve vakfımızla üzerimize vazife olan işlerimizi samimiyet ve ciddiyetle, ümmet aşkıyla yürütmeliyiz.

Muhabbetle selamlar..